Janez Janša Svet24.si

Premier za pošiljanje pisem porabil 334 ...

Brad Pitt Svet24.si

To je nova izbranka Brada Pitta

rado mulej Svet24.si

Rado Mulej je pri rosnih 44 letih postal dedek!

janez jansa ek Reporter.si

Janševemu človeku je spodletelo in Janša ni ...

20210527-01061753 Necenzurirano

Operacija Sava: dokument, ki Počivalška & Co. ...

daniel-granja Njena.si

Ljubezen na vasi: Videz vara, poraščeni Daniel ...

gloria kotnik Ekipa24.si

SLOVENSKA OLIMPIJKA z zapisom, ki odmeva! Njene ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Odvzem brisa na koronavirus tudi v novomeškem Zdravstvenem domu

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
28.09.2020 13:48

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj ob 909 opravljenih testih, odkrili 39 novih okužb s covidom-19. Največ okužb je bilo v starostni skupini med 35 in 44 let. Dva bolnika sta umrla.

Na Hrvaškem pa so v minulih 24 urah zabeležili 48 novih okužb, kar pomeni najmanjši dnevni porast okužb od 10. avgusta. Srbija se je po odločitvi slovenske vlade znašla na zelenem seznamu, Italija je po novem oranžna, tja pa so z rdečega seznama premaknili tudi hrvaške obmejne županije, deli Avstrije in Madžarske so pristali na rdečem seznamu. Še nekaj novih premikov držav je in te spremembe bodo začele veljati jutri.

KRKA DOMA: Z današnjim dnem je dostopnost za odvzem brisa na koronavirus na našem območju boljša kot doslej. To ni možno zgolj na urgenci, ampak tudi v Zdravstvenem domu Novo mesto. Dodatna vstopna točka ima ločen vhod, deluje ambulantno z vhodom desno od glavnega vhoda in tudi kot »drive-in« ambulanta na parkirišču pred glavnim vhodom v zdravstveni dom.

Komunala Novo mesto bo prihodnji teden pripravila vsakoletno akcijo zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. Pripravili jo bodo v osmih dolenjskih občinah, na 15-tih različnih lokacijah. Sicer pa novomeška komunala letno zbere okoli 60 ton tovrstnih odpadkov.

Na novomeški Pumpnci je te dni na ogled slikarska razstava fotokopij del Nine Tomšič Polegek iz Novega mesta, z naslovom »Izgubljena v barvah«. Ninine slike gledalca popeljejo v pisan svet abstrakcij, na ogled pa bodo še do konca letošnjega leta.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 28.09.2020

Osrednja informativna oddaja