požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Osumljeni poskusa umora partnerke pri Grosupljem je v priporu

Piše: M.K.

Čas objave:
17.08.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk. novomeških

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 393 testov na okužbo s koronavirusom, pozitivnih je bilo 13. Umrl ni noben bolnik s covidom-19, se pa v bolnišnicah zdravi 19 bolnikov, trije potrebujejo intenzivno zdravljenje. Trenutno je v državi aktivno okuženih 248 ljudi.

Okužbo z novim koronavirusom so včeraj potrdili v devetih občinah. Znova je bilo največ na novo potrjenih okužb v Ljubljani, in sicer štiri. Dve so odkrili v Novem mestu, po eno pa v Mariboru, Celju, Ravnah na Koroškem, Lendavi, Grosupljem, Šmarjeških Toplicah in Šmartnem pri Litiji.

Danes se izteče rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov v prihodnjem šolskem letu. Študentje in dijaki morajo vlogo oddati na spletnem portalu eVŠ. Rok velja tudi za tiste, ki bodo opravljali maturo v jesenskem roku oz. se bodo na študij vpisali v jesenskem roku. Skupno je razpisanih 11.569 mest.

KRKA DOMA: 47-letni moški, ki so ga v petek zvečer po dveh dneh iskanja prijeli v Mali Račni v Občini Grosuplje, je utemeljeno osumljen kaznivega dejanja poskusa umora. Osumljen je, da je po prepiru z vnetljivo tekočino polil 44-letno partnerko in jo zažgal. Osumljeni je od včeraj v priporu. 

Policisti so bili v petek dopoldne obveščeni, da se je v okolici Litije na gozdni poti prevrnil delovni stroj, na katerem je bil poleg 44-letnega voznika še otrok. Stroj je zgrmel približno 40 metrov v globino. Oba sta padla iz stroja, pri tem pa je otrok zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl. Voznik je bil lažje poškodovan. 

Na cesti blizu naselja Stari trg ob Kolpi, v občini Črnomelj, je včeraj okoli pol druge ure popoldne padel motorist in obležal pod cesto. Posredovali so črnomaljski prostovoljni gasilci in reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Črnomelj, ki so poškodovanega motorista oskrbeli na kraju in prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Na novomeških Muzejskih vrtovih se je prejšnji konec tedna začel Kino na trgu. Nova lokacija in način gledanja s slušalkami sta le dva izmed varnostnih ukrepov, v teh dneh pa si bodo vsi ljubitelji kina na prostem vse skupaj lahko ogledali kar sedem filmov. Danes ob 20. uri bo na sporedu srbski film Parada, jutri, prav tako ob 20. uri pa film Joker, ki je dobil 2 oskarja in je bil v lanskem letu eden najbolj gledanih filmov po svetu. Vse projekcije so za gledalce brez vstopnine. Obvezne so prijave, več informacij pa najdete na spletni strani tukaj. Tako organizatorji, kot gledalci so zdaj odvisni od vremena, saj bo v primeru dežja projekcija odpadla. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 17.08.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri