Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Pahor ob obisku v Novem mestu izrazil prepričanje, da bomo uspeli v boju proti epidemiji

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
26.02.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Med 4484 PCR-testi so včeraj potrdili 912 okužb z novim kronavirusom. Delež pozitivnih izvidov znaša 20,3 odstotka. Opravili so tudi 20.446 hitrih testov. Znižuje se število hospitaliziranih, trenutno je v bolnišnici 529 bolnikov s covidom-19, 95 jih potrebuje intenzivno nego in to je najmanj po 28. oktobru lani.

Nacionalni preiskovalni urad je v preiskavi domnevnih nepravilnosti v Adrii Airways na specializirano državno tožilstvo vložil kazenske ovadbe zoper štiri osumljene osebe za kaznivo dejanje zlorabe položaja ali pravic. Osumljeni naj bi povzročili za 3,6 milijona evrov premoženjske škode.

Oboroženi moški so danes napadli šolski internat na severozahodu Nigerije in pri tem verjetno ugrabili več kot 300 deklet. Policija napada še ni potrdila.

KRKA DOMA:
Predsednik republike Borut Pahor je včeraj obiskal Novo mesto in se sestal s štabom Civilne zaščite za Dolenjsko regijo. Predsednika republike so sprejeli župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in poveljnik Civilne zaščite za Dolenjsko regijo Marjan Šmalc. Predsednik Pahor se je uvodoma seznanil z izvedenimi aktivnostmi civilne zaščite ob prvem in drugem valu nove koronavirusne bolezni ter v sklepnem delu obiskal Zdravstveni dom in Splošno bolnišnico Novo mesto. Kot je v luči obiska poudaril župan Mestne občine Novo mesto mag. Gregor Macedoni, so v novomeško-belokranjski regiji znali dobro sodelovati in so pogosto presegli formalne okvirje, ki predpisujejo delovanje posameznih institucij.

Brežiški svetniki so soglasno potrdili rebalans letošnjega proračuna. Kot je dejal župan Ivan Molan, je bil proračun za letos sprejet že v začetku leta 2020, v času od sprejetja do danes pa se je zgodilo kar nekaj sprememb na področju proračunskih prihodkov in odhodkov. Med najpomembnejšimi vzroki sprememb sta epidemija in višja povprečnina. Letošnji proračun je med najvišjimi v zgodovini občine.


V začetku letošnjega leta je bila vzpostavljena javna mreža v izobraževanju odraslih, v katero je vključenih 34 javnih izobraževalnih organizacij, med njimi tudi Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj. Letos so svoje programe v okviru projekta Hojte k nam po znanje, predstavili na daljavo z namenom, da se bodo udeleženci lažje odločili tudi za izobraževanja v živo. Interes odraslih za učenje novih vsebin je veliko.

Osrednja informativna oddaja, 26.2.2021

Krka ob enih