nicola-tanturli, iskalna-akcija Svet24.si

FOTO: Pogrešanega 21-mesečnega malčka našli v ...

gasilci stara vrhnika Svet24.si

V tragediji na avtocesti ugasnila tri življenja; ...

jozef horvat bobo Reporter.si

Novi šok v NSI: Jožef Horvat ni več v igri za ...

solkan, soča, utopitev Svet24.si

Je utopitvi dečka v Soči botroval nenaden ...

balskanski bojevnik, dragan tošić Necenzurirano

Lovke afere komunalno blato vodijo do Balkanskega ...

elon musk Odkrito.si

To je vprašanje, ki ga Elon Musk postavi na ...

Cianometer Ljubljana legaltechnique org Odkrito.si

53 odtenkov modre - ali veste, kaj je ta monolit v...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Po neurju v Sevnici najmanj štiri milijone evrov škode

Piše: M.K.

Čas objave:
08.09.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 1581 testiranj na okužbo s koronavirusom in potrdili 42 novih okužb. Največ, 10 okužb so znova potrdili v Ljubljani. Dve so potrdili v Novem mestu, po eno pa med drugim v občinah Velike Lašče, Grosuplje, Trebnje, Metlika in Šentjernej.

Danes ob 13.45 uri se bo z 10. etapo nadaljevala kolesarska dirka po Franciji. V ospredju sta v teh dneh oba Slovenca, vodilni Primož Roglič ter zmagovalec nedeljske pirenejske etape Tadej Pogačar, ki bosta branila visoke uvrstitve.

KRKA DOMA: Škoda, ki jo je silovito neurje z močnim vetrom in točo konec avgusta povzročilo v zahodnih predelih Občine Sevnica, bo dosegla najmanj štiri milijone evrov, je ob ogledu najbolj prizadetih območij v Šentjanžu ocenil sevniški župan Srečko Ocvirk. Največ škode, za približno dva milijona evrov, je neurje povzročilo na zgradbah. Več kot milijon evrov škode je na poljščinah, veliko jo je tudi v gozdovih in drugje. Posledice neurja v tem delu države si je včeraj ogledala tudi ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec.

Predsedstvo Skupnosti občin Slovenije (SOS) je na nedavni seji v Podčetrtku pozvalo državo, naj omogoči skladnejši regionalni razvoj in da naj zagotovi enak dostop vsem občanom do poštnih in bančnih storitev.  Pošta Slovenije v okviru optimizacije dela poštnih poslovalnic do leta 2025 načrtuje znižanje števila poslovalnic na 450, od tega bi bila polovica pogodbenih, saj so te ekonomsko učinkovite. 

V Dolenjskih Toplicah so pred kratkim pripravili voden ogled prenovljene Arheološke poti Cvinger. Pohoda se je udeležilo 120 pohodnikov. Med potjo je treba premagati višinsko razliko 60 m. Pazljivost ni odveč, saj je na območju več različnih trim stez in poti. 

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Blaž Šter napoveduje, kakšno bo vreme na Dolenjskem

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 08.09.2020