mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Po novem lesenem mostu v Cerkljah ob Krki se že lahko peljemo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.04.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Od danes je po vladnem odloku dovoljeno prehajanje med vsemi statističnimi regijami. Dovoljeno je tudi zbiranje do deset ljudi, ki niso člani skupnega gospodinjstva, organizacija nekaterih kulturnih prireditev ter verouk.

Cepilni centri po državi bodo danes proti covidu-19 cepili tudi maturante, ki so se za to odločili. Cepili jih bodo s cepivom AstraZeneca, mlajše od 18 let pa s cepivom proizvajalcev Pfizer in BioNTech, ki je registrirano za osebe, stare 16 let in več.

KRKA DOMA:
Po novem lesenem mostu, s katerim so v Cerkljah ob Krki nadomestili njegovega stoletnega odsluženega predhodnika, so včeraj sprostili promet. Pri gradnji novega mostu so sicer po odstranitvi stare zamenjali vse dele lesene nosilne konstrukcije, z jeklenimi nosilci so zamenjali lesene vzdolžnike, ki povezujejo pilote. Ti so sicer omogočili okrepitev nosilnosti tega mosta z dozdajšnje 3,5 tone na 15 ton. Leseni cestiščni parket je iz smrekovine, vsi preostali leseni deli pa iz hrastovine. Pri prenovi mostu, ki velja za kulturni spomenik, so upoštevali kulturno-varstvene smernice.

Ob svetovnem dnevu Zemlje je župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek uradno izročil ekološko pohvalo Breza, ki se kot javna pohvala podeljuje za prispevek na področju urejanja in varovanja okolja. Brezo za leto 2020 je prejela skupina Urbano zelenje mesta Črnomelj za uspešen projekt ozelenitve mesta in skrbno ozaveščanje o pomenu ohranjanja in urejanja okolja. Poleg tega so včeraj pri črnomaljski zakladnici, ki v tem času dobiva svojo končno podobo, zasadili brezo.

Ni pa to edina zasaditev, ki je zaznamovala včerajšnji dan Zemlje. Turistična zveza občine Sevnica je v letih od 2005 do 2015 po središčih krajevnih skupnosti na ta dan vsako leto zasadila občinsko lipo, leta 2016 pa je bila v Loki pri Zidanem Mostu prvič zasajena sevniška voščenka. Tradicija zasaditve te avtohtone vrste jablane, po kateri je bila Sevnica z okolico v preteklosti zelo poznana, tako nadaljuje zgodbo občinskih lip, letos so sevniško voščenko posadili pri Osnovni šoli Tržišče. Svoj prispevek za čista dolenjska pljuča pa smo dodali tudi mi in včeraj posadili čisto mlado, čisto naše dolenjsko drevo radia Krka. Če ste zamudili dogajanje si ga lahko kadarkoli ogledate na naši spletni strani.

Osrednja informativna oddaja, 23.4.2021

Krka ob enih