Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Po občinah in novoodkritih okužbah prednjači občina Črnomelj

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.12.2020 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so opravili 1679 testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih jih je bilo 431. Delež pozitivnih testov je tako znašal 25,7 odstotka. Umrlo je 44 bolnikov s covidom-19.

Vlada je skoraj do božiča razrahljala nekatere ukrepe proti epidemiji. S torkom se odpirajo nekatere storitve, sprošča se javni potniški promet, v regijah z boljšo epidemiološko sliko se odpirajo še nekatere trgovine. Glede šolanja ni sprememb.

Začenja se Dobrodelni teden, ki ga Zveza prijateljev mladine Slovenije pripravlja v sodelovanju s Televizijo Slovenija. V petih televizijskih oddajah bodo do nedelje zbirali sredstva za štiri družine in za darila za otroke iz družin v stiski.

KRKA DOMA:
V Sloveniji so doslej skupaj potrdili 96.724 primerov okužb z novim koronavirusom, število umrlih s covidom-19 pa se je včeraj povzpelo na skupaj 2085. Število novoodkritih primerov je visoko, a primerjava med koncema tedna vseeno vliva upanje, da se stanje izboljšuje, je na dopoldanski novinarski konferenci povedal vladni govornik za covid-19 Jelko Kacin. Po občinah in novoodkritih okužbah je v ospredju občina Črnomelj s 34 novimi primeri, od tega jih je 32 med stanovalci tamkajšnjega doma za ostarele. V Splošni bolnišnici Novo mesto je po podatkih covid sledilnika danes hospitaliziranih 105 covidnih bolnikov, 11 od teh so jih sprejeli na novo. 15 okuženih zdravijo na intenzivnih oddelkih. V Splošni bolnici Brežice je danes 48 covidnih bolnikov, 3 od teh so sprejeli danes. Intenzivne terapije k sreči zaenkrat ne potrebuje nihče.

Na četrtkovi seji straškega občinskega sveta znova niso uspeli razpravljati o spremembah in dopolnitvah občinskega prostorskega načrta, tudi tokrat so ga umaknili z dnevnega reda. Razlog ostaja enak - gre za negativno mnenje Direkcije RS za vode, sporen je samo poseg v obrežje Krke. So pa zato svetniki brez predloga po umiku iz dnevnega reda, kot se je to zgodilo na prejšnji seji, obravnavali predlog proračuna občine za prihodnje leto.

Petkova delovna nesreča v podjetju na območju Kanižarice je bila usodna za 51-letnico. Po prvih ugotovitvah črnomaljskih policistov se je ob premikanju kovinskega odra odlomilo eno od koles, oder pa se je nagnil in padel na delavko. Na kraju so jo oskrbeli reševalci, nato pa je v bolnišnici zaradi hudih poškodb umrla. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo.

Osrednja informativna oddaja, 14.12. 2020

Krka ob enih