Neca Falk Dobra karma

70 let najbolj znane slovenske rdečelaske

horoskop Svet24.si

Horoskop za soboto, 11. julija

protest ljubljana jansa bobo Reporter.si

Protestniki pred parlamentom so se znesli nad ...

20200526_115808 Svet24.si

Kako se gredo na Krasu »zemljo krast«

janez-janša, viktor-orban, aleksandar-vučić Necenzurirano

Vučić, Orban, Janez – vse za biznis danes ...

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

plestenjak 5 Njena.si

Božanski užitki Modrijana Blaža

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Podpis pogodbe za vodovod in kanalizacijo na obronkih Trške gore

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.06.2020 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so v Sloveniji potrdili 13 novih okužb s koronavirusom, opravili pa so 984 testiranj. Nove primere okužb so potrdili kar v devetih občinah ter pri treh tujih državljanih. Večinoma so zaznali po en primer, razen v Pivki, kjer sta bila dva. Prvi primer sploh so odkrili v občini Straža, tako da je zdaj v državi skupaj 155 občin s po najmanj enim potrjenim primerom.


Izstrelitve rakete Vega s slovenskima satelitoma z izstrelišča v Francoski Gvajani ne bo pred nedeljo po srednjeevropskem času. Kot ocenjujejo v vesoljskem podjetju Arianespace, izstrelitev ogrožajo neugodni višinski vetrovi nad vesoljskim centrom.


KRKA DOMA:
Mestna občina Novo mesto in podjetje CGP sta v Ždinji vasi na pobočju novomeške vinorodne Trške gore podpisala pogodbo za prvi del etape izgradnje tamkajšnjega novega vodovoda in kanalizacije. Naložba bo brez davka stala nekaj manj kot 460.000 evrov, novomeška občina bo 300.000 evrov zanjo dobila iz državnega proračuna. Gradbena dela bodo začeli najkasneje v začetku julija in jih še letos končali.


Občina Brežice skrbi za razvoj športa v občini s sofinanciranjem delovanja in programov športnih društev, posebno pozornost vsako leto namenja tudi vzdrževanju in posodobitvi številnih športnih objektov. Letos občina nadaljuje z večfazno investicijo posodobitve nogometnega stadiona v Brežicah.


Danes in jutri v novomeški in okoliških občinah potekala akcija brezplačne oddaje starih aparatov. E-cikliranje oziroma mobilno zbiranje e-odpadkov omogoča oddajo naprav, kot so štedilniki, pralni stroji in računalniki. Še delno delujoče aparate bodo predali v popravilo in nato v rabo novemu lastniku, nedelujoče pa bodo reciklirali. Občanom novomeške občine sta najbližji oddajni mesti na Otočcu in v Stopičah.

Osrednja informativna oddaja, 23.6.2020

Krka ob enih