Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Poklic bo le prva stopnička na poti vseživljenjskega učenja

Piše: M.K.

Čas objave:
14.02.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Na fakultetah, višjih in srednjih šolah danes in jutri potekajo informativni dnevi. Večina srednjih šol bo mladim vrata odprla še danes ob 15. uri, v soboto pa ob 9. uri.   

Celjski zrak je imel lani najslabšo statistiko v državi. V Celju je bila lani koncentracija delcev PM 10 na merilnem mestu ob Mariborski cesti presežena kar 43-krat. To je tudi edina lokacija v Sloveniji, kjer so bile lani mejne dnevne vrednosti presežene več kot dovoljenih 35-krat v letu.

Med smrtnimi žrtvami novega koronavirusa na Kitajskem je tudi šest zdravstvenih delavcev, še 1716 je okuženih, so danes sporočile kitajske zdravstvene oblasti. Ob tem so opozorile na tveganje, ki se mu izpostavljajo zdravniki in medicinske sestre zaradi pomanjkanja zaščitne opreme.

Ameriški predsednik Donald Trump želi vojaškemu proračunu ZDA odvzeti še dodatnih 3,8 milijarde dolarjev za financiranje zidu v obliki ograje na meji z Mehiko. 3. novembra bodo predsedniške volitve in Trump želi volivcem sporočiti, da je uresničil svojo glavno predvolilno obljubo iz leta 2016.

KRKA DOMA: V dneh pred informativnimi dnevi izobraževalne organizacije, med njimi tudi CIK Trebnje, še pogosteje svetujejo, kako poiskati pravo odločitev o nadaljevanju šolanja na srednjih šolah in fakultetah. Svet se namreč v ritmu tehnološkega razvoja spreminja tako hitro, da mu brez nenehnega učenja ne bo več mogoče slediti. Formalna izobrazba bo tako mladim generacijam predstavljala le temelj za vseživljenjsko učenje in menjavanje področij dela. Mladi naj zato obiščejo čim več srednjih šol ali fakultet, saj bodo tako dobili dovolj široko sliko o ponudbi programov in morda spoznali katero področje, ki bi jih utegnilo zanimati, vendar ga do zdaj morda sploh niso poznali ali o tem še niso razmišljali.

Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno se je v tem tednu sestal na redni seji, na kateri je po skrajšanem postopku sprejel prvi rebalans letošnjega proračuna in v 30-dnevno javno razpravo poslal proračun za prihodnje leto. Predlog proračuna za prihodnje leto predvideva 3,7 milijona evrov prihodkov in 3,5 milijona evrov odhodkov. 

Na Televiziji Vaš kanal so uspešno zaključili akcijo Osebnost leta 2019, za katero je vse leto veljalo izjemno veliko zanimanje. Z glasovanjem prek spleta in dopisnic, ki je potekalo med 25. januarjem in 2. februarjem 2020, so gledalci med osebnostmi meseca izbrali osebnost leta 2019. To je postala dekanja Visoke šole za upravljanje podeželja Grm Novo mesto doc. dr. Lea Marija Colarič Jakše, ki je leta 1999 postala prva cvičkova princesa, od maja lani, pa je tudi ponosna ambasadorka cvička.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Blaž Šter napoveduje, da bo podoben tip vremena, kot na valentinovo, tudi za vikend.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 14.02.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri