milano, ulični prodajalec Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Posavci nezadovoljni – bo ministrstvo popravilo napako?

Piše: M.K.

Čas objave:
15.01.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Premier Marjan Šarec se je na izjave prvaka SDS Janeza Janše, da je vladna koalicija klinično mrtva, odzval z besedami, da razlogov za padec vlade ni. "Ta vlada ljudi ne straši, temveč je realna v svojih prizadevanjih in si želi, da bi šlo ljudem bolje," je dejal Šarec in dodal, da je imel Janša priložnost sestaviti vlado, a je ni sprejel.

Policisti preiskujejo okoliščine prometne nesreče, ko je avto včeraj zjutraj na prehodu za pešce v Radovljici trčil v otroka in ga lažje poškodoval. Domnevno naj bi šlo za bel osebni avto znamke Volkswagen, policija pa neznanega voznika prosi, da se jim zaradi razjasnitev okoliščin nesreče javi. Za informacije prosijo tudi morebitne priče.

Košarkarska zveza Slovenije ima danes 70. rojstni dan. Obletnico bo obeležila še dvakrat. Junija s posebnim presenečenjem in tekmami moške članske reprezentance v Stožicah ter nato septembra, ko bo ob glavnem praznovanju luč sveta ugledal film o nepozabni poti slovenske moške izbrane vrste na evropski prestol.

KRKA DOMA: Na brežiški Ekonomski in trgovski šoli, ki ji je pristojno ministrstvo decembra lani vnovič zavrnilo uvrstitev programov zdravstvena nega in bolničar med izobraževalne programe, so s tako odločitvijo nezadovoljni. Menijo namreč, da šola izpolnjuje prostorske, kadrovske in druge pogoje za njuno izvajanje, in ministrstvo pozivajo, naj napako popravi. Direktorica omenjene šole Mojca Tomažin je povedala, da ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport kljub utemeljenosti zahtev njihove prošnje zavrača več kot deset let. Opozorila je še, da je Posavje edina regija z bolnišnico, ki nima omenjenih srednješolskih programov. Po besedah brežiškega župana Ivana Molana je pridobitev potrebna in upravičena iz ekonomskega ter z razvojnega vidika. Omenjeno zahtevo je podprla tudi direktorica Splošne bolnišnice Brežice Anica Hribar, ki je opozorila, da se regija stara in da bodo zato v zdravstveni negi potrebovali še več kadra.

Na Osnovni šoli Grm v Novem mestu, je bilo v ponedeljek predavanje z naslovom O zdravilih in prehranskih dopolnilih. Predavala je farmacevtka mag. Alenka Grandovec. Med drugim je izpostavila najpogostejše stranske učinke zdravil, ki vplivajo na sposobnost vožnje. Predavalnica je bila polna obiskovalcev, ki jim ni vseeno kaj jemljejo in kako ravnati z zdravili. Če tudi vas zanima več o tej tematiki, si podrobnosti lahko ogledate v video posnetku na spletni strani Radia Krka.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so včeraj ob 19.15 uri zabeležili šibek potresni sunek magnitude 1,0. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 95 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Vinice pri Črnomlju.  So se pa tla v Beli krajini tresla tudi že kmalu po začetku novega leta. 5. januarja ob 20. uri in 28 minut, so zabeležili zmeren potresni sunek magnitude 1,4, prav tako z žariščem v bližini tega kraja.

VREME ZA REGIJO

Vremenska napoved Agencije za okolje: Jutri bo deloma jasno, občasno bo povečana visoka koprenasta oblačnost. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali pa nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, najvišje dnevne od 4 do 11 °C. V petek se bo na našem območju zadrževala nizka oblačnost. V soboto se bo povsod pooblačilo, nastajale bodo manjše padavine.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 15.01.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri