profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

B60K0632 Necenzurirano

Zakaj Darko Horvat rešuje očeta kozmodiska? ...

rtvs rtv slovenija m24 Reporter.si

Golob obžaluje, ker se RTVS ni lotil politično ...

leotta 2 Ekipa24.si

Noseča in zelo vroča: Oboževalci kar ne morejo ...

Voditeljska ekipa Petra Rupnik, Simon Rosc in Milena Novak Odkrito.si

Svet24TV: »Vsako uro terjamo odgovore!«

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Posavje glavno žarišče okužb z novim koronavirusom v državi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.12.2020 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo po 6410 opravljenih testiranjih potrjenih 1849 okužb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je 1258 bolnikov, 189 na oddelkih za intenzivno nego, umrlo je 49 bolnikov.

Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost ponovno opozarja na phishing prevaro, s katero goljufi pridobijo podatke kreditnih kartic, ki jim omogočijo potrditev transakcije v višini tisoč evrov. Tovrstni phishing napadi se sicer vrstijo že od aprila, v ponedeljkovem napadu pa je v nekaj urah nasedlo več kot sto Slovencev.

S kvalifikacijami se začenja 26. svetovno prvenstvo v poletih, sedmo v Planici. Od Slovencev bo na obeh treningih skakala šesterica, kvalifikacije se bodo začele ob 16-ih.

KRKA DOMA:

Posavje postaja glavno žarišče okužb z novim koronavirusom v državi, saj so v zadnjih 14 dneh zabeležili največ primerov okužb na 100.000 prebivalcev, in sicer 1447. V Občini Sevnica je bila v zadnjem tednu pozitivnost testov pri občanih 42-odstotna, čez vikend celo 62-odstotna, kar kaže, da se ukrepi niso prijeli pravi doktor Jurij Pesjak iz ZD Sevnica in dodaja, da je od našega vsakodnevnega obnašanja odvisno ali bomo bolezen prenesli na drugo osebo.

V tem predprazničnem času ponovno okrašujemo svoje domove. Če okrasnega drevesca še nimate in ga nameravate posekati, se morate držati pravil. V naši regiji, na območju Območne enote Novo mesto Zavoda za gozdove Slovenije vsako leto posekamo okoli 3000 drevesc.

Sevniški policisti so zaradi nasilja v družini odvzeli prostost 38-letnemu  nasilnežu, ki je pretepel zakonsko partnerko, jo poškodoval in ji grozil,  da jo bo ubil. Zbrali so obvestila in ugotovili, da nasilnež že dalj časa  izvaja fizično in psihično nasilje nad žrtvijo, nasilju pa so priča tudi  mladoletni otroci.

Osrednja informativna oddaja, 10.12.2020

Krka ob enih