horned-viper-1329241_1920 Svet24.si

Marina je med nabiranjem špargljev ugriznil ...

knoplja Svet24.si

Policisti našli 54-letnika, ki je gojil konopljo

aleksander-jereb Necenzurirano

Rekordni nakup v Radomljah: za posestvo odštel ...

milan kucan m24 Reporter.si

Šok za sončnega kralja Roberta Goloba: njegova ...

djokovic Ekipa24.si

Nole se je fotografiral z mladeniči in iz žepa ...

Karel in Camilla pa naj bi imela kar nekaj problemov zaradi njegove zagledanosti v igralko Odkrito.si

Camilla BESNA, ker naj bi se Karel ogrel za drugo ...

timi zajc Ekipa24.si

Njen največji junak: Zajca po izjemnem poletu ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Poziv vsem občanom iz Splošne bolnišnice Novo mesto

Piše: M.K.

Čas objave:
28.10.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Število okužb v naši državi še kar naprej krepko narašča. Včeraj je bilo odkritih 2605 novookuženih s covidom-19. V bolnišnicah se zdravi že 612 ljudi, od tega jih intenzivno zdravljenje potrebuje 99. Število odkritih primerov okužbe s koronavirusom v enem dnevu je prvič preseglo dva tisoč. Opravili so 7471 testiranj. Pozitivnih je bilo skoraj 35 odstotkov testov.  Po večjih mestih so denimo v Novem mestu zabeležili 76 novih okužb, v Brežicah 32 in v Črnomlju 30. V Ljubljani je bilo včeraj na novo okuženih 305 oseb.

V bankah in hranilnicah upokojence pozivajo, naj na dan izplačila pokojnin obiščejo poslovalnice le v nujnem primeru. Priporočajo jim naj denar raje dvignejo na bankomatu, uporabljajo spletno banko in poslujejo brezgotovinsko.

KRKA DOMA: V Splošni bolnišnici Novo mesto trenutno ne primanjkuje opreme, ventilatorjev in prostora, narašča pa število okuženih tako med zdravniki kot med medicinskimi sestrami. Vse, ki prihajajo v novomeško bolnišnico, pozivajo, da se držijo navodil: nosijo masko, vzdržujejo varnostno razdaljo, razkužujejo roke in so odkriti glede simptomov, ki so morebiten znak covida-19."To, da nimate vročine, ne pomeni, da ste vzeli sredstvo za zbijanje vročine, preden ste šli od doma, pomeni, da tega zdravila sploh niste potrebovali," so opozorili in poudarili, da je pomembno v največji možni meri preprečiti vdor virusa med zaposlene v zdravstvu. Le tako bodo bolnišnice lahko še naprej nudile pomoč občanom in državljanom. 

Direktor Trubarjevega doma v Loki pri Zidanem mostu Robert Potočnik je razmere v domu ocenil kot zelo resne, zlasti kar zadeva kader, saj je izpad zelo obsežen in zato težko obvladujejo razmere. Veseli pa ga, da se je v delovni proces vrnilo pet zaposlenih, ki so se že pozdravili, do konca tedna naj bi se na svoja delovna mesta vrnilo še 10 do 15 zaposlenih. Od 40 do 50 stanovalcev naj bi se tako do konca tedna tudi pozdravilo, sedem stanovalcev je umrlo, pet pa jih je na bolnišničnem zdravljenju. Dodaja, da se je okužba z novim koronavirusom v domu razširila preko prezračevalnega sistema v eni izmed domskih stavb.

V Semiču je danes občinski praznik. Zaradi epidemije ne morejo namenu predati novih pridobitev, to bodo storili, ko bodo razmere spet dopuščale druženje, saj so pridobitve namenjene občanom, pravi županja Polona Kambič. Plaketo prejmeta doktor Roman Štukelj za izjemen znanstveni prispevek in Bojan Jakša za družbeno politično aktivnost. Diplome pa prejmejo Elvir Džimič za delo z mladimi v športu, Milan Ivanetič za prispevek k prepoznavnosti Semiča na področju turizma in Anton Škof za delo v številnih društvih in za pomoč sočloveku.

VREME ZA REGIJO
Dežurna vremenoslovka z Agencije za okolje Katja Kozjek za prihodnje dni napoveduje sonce. 

Več v oddaji Krka ob enih

Krka ob enih, 28.10.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri