polna luna Dobra karma

Test ob polni luni vam prinaša rešitve za mnoge ...

slonica, slon, Cabarceno Svet24.si

Slonica v španskem živalskem vrtu oskrbniku ...

POR000266 Reporter.si

Nekdanji Janšev ministrski kolega sesul ...

dela tonin hiša 2 Svet24.si

Pri Toninovih med epidemijo raste bazen mimo ...

matej-tonin Necenzurirano

Pri Toninovih med epidemijo raste bazen. Kje ga ...

melisa-döngel Njena.si

Ko potrka ljubezen: Jezna 'Ceren' grozila pred ...

konj, konji-s-posebnimi-potrebami, center Odkrito.si

Na obisku pri posebnih konjih

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Pred šolo v Birčni vasi poskrbeli za dodatno varnost otrok

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.01.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so opravili 35.092 testov in potrdili 1652 okužb z novim koronavirusom. V bolnišnicah se zdravi 1157 covidnih bolnikov, 192 jih potrebuje intenzivno terapijo. Umrlo pa je 27 covidnih bolnikov.

Po skoraj treh mesecih šolanja na daljavo in kljub odkritemu angleškemu sevu novega koronavirusa so se danes v devetih regijah v šole znova vrnili učenci prvega triletja, vrtci pa so začeli znova sprejemati vse otroke.

KRKA DOMA:
Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je te dni zaključila z ureditvijo območja pred Osnovno šolo Birčna vas ter s tem poskrbela za izboljšanje prometne varnosti otrok. Na levi srani vozišča za potrebe čakališča za avtobus po novem stoji barvni drog Busko, ki voznike opozarja na prisotnost šolskih otrok. K boljši varnosti v prometu prispevata tudi nova prikazovalnika hitrosti, ki voznike dodatno opozarjata na omejitev hitrosti. Voznike na območje šole in prisotnost otrok po novem opozarjata tudi dva transparenta, ki sta nameščena na ograjo pri šolskem igrišču.


Svetnice in svetniki Občinskega sveta Občine Krško so na 19. redni seji med drugim obravnavali tudi osnutek pokrajinske zakonodaje. Zadnji osnutek, pripravljen v novembru 2020, predvideva deset pokrajin, in sicer: Dolenjsko-belokranjsko, Gorenjsko, Goriško, Koroško-šaleško, Osrednjeslovensko, Savinjsko, Štajersko, Pomursko, Primorsko-notranjsko in Zasavsko-posavsko pokrajino. Poseben status naj bi imeli mestni občini Ljubljana in Maribor. Svetnice in svetniki so se strinjali, da si Posavje zasluži in mora imeti svojo pokrajino, za katero si prizadeva že 30 let, saj tako zgodovinsko kot teritorialno Posavje in Zasavje ne povezuje nič, razen Save.


Dobrodelna prireditev Jasna bo letos prava paša za oči, obogatena bo s panoramskimi posnetki Vinice in okolice - bo pa prvič v zgodovini potekala v e-obliki. Jasna se od drugih dobrodelnih prireditev razlikuje po tem, da se na njej predstavljajo skoraj izključno domači, belokranjski ustvarjalci in da gredo zbrana sredstva domačim društvom, skupinam ali gibanjem, ki bistveno prispevajo h kakovosti in kulturi življenja v domačem okolju. Mladostna in drugačna Jasna bo premierno na ogled v petek, ob 19-ih na YouTube kanalu ZIK Črnomelj.

Osrednja informativna oddaja, 26.1.2021

Krka ob enih