testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Predstavitev idejne zasnove ureditve Jurjevanjske drage

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.11.2020 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
V Sloveniji je bilo včeraj ob 7515 testih potrjenih 2217 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih je bil 29,5-odstoten, je prek Twitterja sporočil minister za zdravje Tomaž Gantar.


V državnem zboru so danes zjutraj prejeli sumljivo pošiljko, iz katere se je ob odprtju vsul bel prah. Na terenu so pristojne službe, poleg gasilcev in policistov tudi uslužbenci Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo, ki bodo neznano snov analizirali.


Vinogradniki in vinarji danes obeležujejo martinovo, za njih prazničen čas, ko se vegetacijska doba umiri in gre narava počasi proti zimskemu počitku. Letos bo dan zaradi epidemioloških razmer minil brez dogodkov.


KRKA DOMA:
Občina Črnomelj vabi vse občane na predstavitev idejne zasnove ureditve Jurjevanjske drage. Idejno zasnovo bo predstavil dr. Tomaž Slak, ki je leta 2016 vodil Urbanistično arhitekturno delavnico »Območje urejanja Jurjevanjske drage v Črnomlju« s študenti Fakultete za arhitekturo v Ljubljani, upoštevali pa so tudi rezultate raziskave, ki jo je občina izvedla lani v času jurjevanja.

Center za izobraževanje in kulturo (CIK) Trebnje že več kot 20 let uspešno deluje tudi v mednarodnem prostoru, kjer v partnerstvu z različnimi domačimi in tujimi organizacijami razvija nove rešitve na področju vseživljenjskega učenja, ki spodbujajo razvoj regije na tako rekoč vseh področjih. Eno ključnih povezovanj se odvija v okviru programa Erasmus+, v okviru katerega so doslej oblikovali 25 uspešnih mednarodnih partnerstev

Novomeški ustvarjalci v kamnu Skulpte so pripravili kiparsko razstavo z naslovom Poklon novomeški pomladi v kamnu. Ker razmere ne dopuščajo množičnih srečevanj v živo, so se ustvarjalci odločili za spletno predstavitev. Gre za pester izbor dvajsetih kamnitih skulptur, ki jih je ustvarilo 13 kiparjev in kipark, ob tej priložnosti so izdali tudi spletni katalog.

Osrednja informativna oddaja, 11.11.2020

Krka ob enih