Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Preoblikovanje grba občine Črnomelj sprožilo kar nekaj polemike

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.05.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Predsednik vlade Janez Janša je danes na Twitterju napovedal, da bo od ponedeljka steklo cepljenje tudi vseh odraslih, mlajših od 50 let. "Do poletja bomo zagotovili dovolj cepiva za vse. Bodimo odgovorni do sebe in drugih, cepimo se in zdržimo še nekaj tednov. Čas je za normalno poletje," je zapisal premier.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada in pripadniki specialne enote policije so na Ptuju in v okolici izvedli več aretacij domnevnih članov kriminalne združbe, ki naj bi trgovala z drogo. V akciji naj bi zasegli več kilogramov drog in odkrili najmanj en laboratorij za proizvodnjo oziroma mešanje droge.

KRKA DOMA:
Preoblikovanja grba in zastave občine Črnomelj je v javnosti sprožilo kar nekaj polemike. Kot pravijo, je občina k izdelavi pristopili celovito, kajti na neprimernost občinske simbolike so heraldiki opozarjali vrsto let. Spremembe so se lotili v posvetovanju z njimi in s strokovnjakom zgodovinarjem Janezom Weissom, ki lokalno okolje tudi dobro pozna. Pridobili so mnenja in ponudbe več heraldikov, ki so se strinjali, da je grb potrebno prenoviti, saj ni v skladu s heraldičnimi pravili.

V Škocjanu bodo urejali območje ob potoku Radulja. Občina želi s tem projektom okrepiti kakovost bivanja, povečati krajevno privlačnost in turistično ponudbo ter omogočiti dodatno zaposlovanje. Dela se bodo začela konec meseca, v celoti pa naj bi bil projekt zaključen junija prihodnje leto.

V občini Kostel želijo vzpostaviti Naravni turistični park. S tem bi naredili preboj v tamkajšnjem turizmu, ki ga je epidemija zelo prizadela. Prvi korak k oblikovanju projekta, ki ga bo vodila občina, je narejen, Delniška družba Turistični park Kostel je tik pred ustanovitvijo. Delničarji družbe so večinoma domačini, njihovi sorodniki in prijatelji Kostela, vabijo pa tudi druge vlagatelje, naj se jim pridružijo. Po idejni zasnovi načrtujejo izgradnjo infrastrukture za sprejem do 20 avtodomov in več deset standardnih šotorov ter postavitev 30 šotorov za glamping in 10 hiš na drevesu. Želijo si tudi, da bi bolj zaživel grad Kostel, ki je eden največjih v Sloveniji.

Osrednja informativna oddaja, 6.5.2021

Krka ob enih