Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Proračun v Šentrupertu razvojno in investicijsko naravnan

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.11.2020 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo po 6587 testiranjih potrjenih 1609 okužb z novim koronavirusom. Pozitivnih je bilo 24,4 odstotka vzetih brisov. Hospitaliziranih je 1324 bolnikov s covidom-19, 206 jih potrebuje zdravljenje v intenzivni negi. Umrlo je 48 ljudi.

Vlada je lokalnim skupnostim zagotovila 6,5 milijona evrov za poplačilo dela nastalih stroškov v času epidemije covida-19. Slovenske občine bodo v povprečju prejele po 30.000 evrov.

KRKA DOMA:
Na 14. redni seji občinskega sveta Občine Šentrupert, ki je prvič potekala preko videokonference, je bila osrednja točka predlog proračuna za prihodnje leto. Ta predvideva 3,34 milijona evrov prihodkov in 3,89 milijona evrov odhodkov. Osrednje naložbe so dokončanje del v obrtni coni pod Farovškim hribom, skupaj z DRSI pa krožišči v Slovenski vasi in Prelesju, začela naj bi se tudi dela na južni in nadaljevala na severni obvoznici, s čimer se bo razbremenilo središče kraja.

Potem, ko je sedem svetnikov Občine Straža že dvakrat zavrnilo uvrstitev predloga dopolnjenega OPN-ja na dnevni red seje, na zadnji seji pa so zavrnili še predlog proračuna za prihodnje leto, je župan Dušan Krštinc v izjavi za javnost med drugim zapisal, da je jasno, da nekateri izvoljeni predstavniki ljudstva zavirajo in blokirajo razvoj občine. Na pismo se je odzval svetnik Franc Plut iz CI Stopimo skupaj, ki je v odzivu pojasnil, da osnova glasovanja proti ni blokada razvoja in želja škodovanja, ampak je odraz dejstva , da svetniki želijo sodelovati v pripravah temeljnih dokumentov, ne pa le potrjevati, kar jim je ponujeno kot dokončno.

V Galeriji likovnih samorastnikov v Trebnjem, ki od svoje ustanovitve leta 1971 deluje kot osrednja slovenska ustanova za naivno umetnost, so sinoči premierno spletno predstavili 18 novih likovnih pridobitev od sicer 41 likovnih del, s katerimi so letos obogatili svoj fond. Gre za podarjena dela in dela z lanskega likovnega tabora.

Osrednja informativna oddaja, 27.11.2020

Krka ob enih