gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Proračunska usmerjenost novomeške občine zadeva več kot 100 ambicioznih projektov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.12.2020 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo po 1446 opravljenih testih potrjenih 395 okužb z novim koronavirusom. Pozitivnih je bilo 27,32 odstotka izvidov. Umrlo je 26 ljudi.

Za čebelarje sta na voljo razpisa, katerih skupna višina nepovratnih sredstev znaša do 216.000 evrov. Gre za razpisa za oddajo vlog pri ukrepu tehnična pomoč čebelarjem in ukrepu racionalizacija sezonske selitve panjev.

Policiste so včeraj zvečer bvestili o hudo poškodovanem 67-letniku na območju Kočevja, ki ga je po prepiru pretepel 55-letni moški. 67-letnika so odpeljali v UKC Ljubljana, kjer ostaja na zdravljenju, njegovo življenje je ogroženo.


KRKA DOMA:
Novomeški mestni svetniki so prejeli predlog proračuna za leto 2022, ki predvideva skupne prihodke v višini 52,5 milijona evrov in skupne odhodke v višini 54,6 milijona evrov. Proračunska usmerjenost vodi k nenehnemu dvigovanju kakovosti življenja Novomeščanov in uresničevanju razvojnih ciljev, s tem se tudi nadaljuje investicijski cikel projektov, ki zadeva več kot 100 ambicioznih projektov, med drugim gradnjo olimpijskega bazena, vsaj dveh brvi čez reko Krko in več kolesarskih povezav tako znotraj občine kot tudi z ostalimi regionalnimi povezavami. Svetniki so na seji med drugim v drugi obravnavi večinsko sprejeli tudi usklajen predlog odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu Podbreznik.

Po lanski Turneji mobilnosti, na kateri so v Zavarovalnici Triglav s pomočjo simulatorja varne vožnje DRAJV testirali, kakšni vozniki so v različnih slovenskih regijah in ugotovili, da je stanje malce alarmantno, so se letos odločili, da morajo narediti nekaj več za varnost na naših cestah. In so se z vozniki podali na ceste. Mudili so se tudi v Novem mestu.

Društvo Sonček Posavje je že tradicionalno tudi letos obdarilo svoje člane, čeprav letos nekoliko drugače, bolj osebno - na njihovem domu, nekaterim pa so, zaradi oddaljenosti - darila in voščila poslali kar po pošti. Božiček in njegovi pomočniki so se štiri dni vozili po Posavju in obiskovali svoje člane, saj je bilo potrebno razdeliti kar 96 daril.

Osrednja informativna oddaja, 21.12.2020

Krka ob enih