vrtec, tommaso, avto Svet24.si

Na dvorišču vrtca avto do smrti zbil 4-letnika

Kavni aparat Svet24.si

Zaradi predrage kave poklical policijo, ta pa je ...

plinski-t Necenzurirano

Prazne obljube Hrvaške: Slovenija ostala brez ...

rtv slovenija bobo Reporter.si

Levica je leta »harala« po RTV, zdaj pa se je ...

kelsey wingert Ekipa24.si

Grozljivo! Novinarko 'pokosila' žogica, ki je ...

Julija Patricija Novak, Cene Prevc Njena.si

Slovenski športniki pokazali svoje boljše ...

doncic pm Ekipa24.si

Šok: Dončić ima zdravstvene težave, zadnjo ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Prva faza ureditve Poslovne cone Puščava bo zaključena še pred jesenjo

Piše: M.K.

Čas objave:
11.06.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Minister Tomaž Gantar je na posvetu pri predsedniku republike Borutu Pahorju včeraj napovedal, da bodo do konca tega ali začetka naslednjega meseca pripravili osnutek zakona o dolgotrajni oskrbi za obravnavo v koaliciji in ga dali v javno razpravo. Udeleženci so se zavzeli za stabilna sredstva za dolgotrajno oskrbo, in sicer v okviru javnih in zasebnih financ.

V ZDA se je število okužb z novim koronavirusom povzpelo na dva milijona, zaradi covida-19 pa je dozdaj umrlo skoraj 113.000 ljudi. Še vedno umre do tisoč Američanov na dan, vendar koronavirusu zdaj ne namenjajo več takšne javne in politične pozornosti kot zadnje tri mesece.

Španska nogometna liga se vrača v pospešenem ritmu. V naslednjih 35 dneh bodo ekipe odigrale 110 tekem. Osrednja pozornost bo jutri namenjena nastopu vodilne Barcelone na Mallorci. 

KRKA DOMA: Župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver in direktor podjetja Komunalne gradnje Grosuplje Viktor Dolinšek sta včeraj podpisala pogodbo v višini skoraj 451 tisoč evrov za komunalno ureditev prve faze Poslovne cone Puščava. Občina je za naložbo pridobila kar dobrih 438 tisoč evrov nepovratnih sredstev. Dela omenjene prve faze bodo končali do konca avgusta.

Župan Občine Brežice Ivan Molan je v tem tednu z direktorico podjetja Rafael iz Sevnice Marijo Možina v Cerkljah ob Krki podpisal pogodbo za celovito obnovo lesenega mostu čez reko Krko v vrednosti dobrih 657.000 evrov. V času prenove bo most zaprt za ves promet. Predsednik KS Cerklje ob Krki Damjan Kodrič je dejal, da so krajani veseli podpisa pogodbe in skorajšnjega začetka del, saj so si zadnja leta močno prizadevali, da se most v celoti obnovi. Kakšna pomembna pridobitev je bil most pred skoraj 100 leti pove podatek, da se je na odprtju mostu zbralo 6.000 ljudi.

V novomeški knjižnici Mirana Jarca so podaljšali razstavo del novomeške slikarke, sicer pa magistre umetnosti in magistre ter profesorice likovne pedagogike Martine Hegediš. Približno 50 razstavljenih del si lahko v novomeški knjižnici ogledate še do 6. julija.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Brane Gregorčič napoveduje sonce. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 11.06.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri