Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Prvi odmerki cepiva tudi v novomeški bolnišnici

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.12.2020 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
V Sloveniji so včeraj opravili 10.750 PCR in hitrih testov ter potrdili 1957 okužb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je bilo 1170 bolnikov, intenzivno zdravljenje je potrebovalo 198 oseb, v domačo oskrbo so odpustili 157 oseb, umrlo pa jih je 36.

Polovica Slovencev se je pripravljena cepiti proti covidu-19 takoj, ko bo mogoče, je pokazala raziskava študentov Univerze v Mariboru, Sledilnika za covid-19 in Valicona. 55 odstotkov jih meni, da bi moralo biti cepljenje obvezno za zdravstvene delavce in zaposlene v domovih starejših občanov.

KRKA DOMA:
V Splošni bolnišnici Novo mesto so danes dobili prve odmerke cepiva proti covidu-19, s katerim bodo cepili najprej zaposlene na intenzivnem oddelku za covidne bolnike. V nadaljevanju bodo cepili zaposlene na oddelku za ostale bolnike s covidom-19 in nato po prednostni listi glede na starost oz. Ogroženost. V bolnišnici je trenutno hospitaliziranih 92 bolnikov s covidom-19, od tega jih je 16 na intenzivnem oddelku. V preteklem tednu so med zaposlenimi opravili 177 hitrih antigenskih testov, od katerih je bilo šest pozitivnih, večina ni kazala znakov okužbe.

Občina Šentrupert se pridružuje akciji množičnega testiranja s hitrimi testi na koronavirus. Brezplačno testiranje na novi koronavirus bo potekalo v četrtek, 31. decembra 2020, med 8.00 in 16.00, na naslovu Šentrupert 5, na Info točki Dežele kozolcev.

Občinski svet občine Sevnica je soglasno potrdil odlok o proračunu za leto 2021 v višini dobrih 20 milijonov evrov. Vsebinski poudarki proračuna se v največjem deležu namenjajo urejanju vzgojno-izobraževalnih objektov in infrastrukturnim ureditvam. Trije načrtovani projekti, vezani na črpanje kohezijskih sredstev, bodo prinesli pomembne izboljšave na področju vodooskrbe in komunalne infrastrukture. Glede na pretekla leta je načrtovanih več sredstev za vzdrževanje cest in ostale infrastrukture.

V Mestni občini Novo mesto od 15. decembra vnovič izvajajo javni prevoz potnikov, in sicer v omejenem obsegu, njegovo obratovanje pa se podaljšuje vsaj do 31. decembra. Odprte so vse linije javnega potniškega prometa, delujejo pa v skladu s počitniškim delovnim časom, ki zadeva enak vozni red vseh linij z izjemo linije na relaciji Stopič.

Osrednja informativna oddaja, 29.12.2020

Krka ob enih