Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Rdeči alarm v Šentjerneju

Piše: M.K.

Čas objave:
06.10.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 2509 testov na novi koronavirus in pri tem potrdili 189 okužb. V bolnišnicah zdravijo 111 bolnikov s covidom-19, med njimi jih 20 potrebuje intenzivno nego. Trije bolniki so včeraj umrli, 10 so jih odpustili iz bolnišnice.

Okužbe z novim koronavirusom so včeraj potrdili v 78 občinah. Znova je bilo največ primerov, in sicer 32 v Ljubljani. Tri nove okužbe so zabeležili v Krškem, po eno novo pa med drugim v občinah Novo mesto, Sevnica, Trebnje, Ribnica, Ivančna Gorica, Žužemberk, Bistrica ob Sotli in Kostanjevica na Krki.

KRKA DOMA: V občini Šentjernej je število potrjenih okuženih prejšnji konec tedna zelo narastlo in v zadnjih sedmih dneh je po najnovejših podatkih uradno zabeleženih 21 novih primerov. Kot je zaskrbljen povedal župan Jože Simončič, ki je občane javno že konec prejšnjega tedna pozval, naj se držijo vseh ukrepov in naj druženja omejijo, so trije od potrjeno okuženih sprejeti v Splošno bolnišnico Novo mesto, dva sta na intenzivni negi, eden pa celo v zelo slabem zdravstvenem stanju. Najmlajši od njih je star 46 let. Okužbo s koronavirusom beležijo tako v šoli kot v vrtcu, menda tudi v nekaj podjetjih. Veliko ljudi je seveda v karanteni, tudi otroci - po zadnjih podatkih 176. 

V covid ambulanti Zdravstvenega doma Novo mesto – tako kot drugod po državi, testirajo tudi otroke, vendar večinoma stare 10 let in več.

Policija in Medobčinsko redarstvo Skupne občinske uprave občin Dolenjske sodelujeta v nacionalni preventivni akciji Pešec, bodi viden, bodi previden. V akciji sodelujeta tudi redarstvo in policija. Akcija poteka do 18. oktobra.

VREME ZA REGIJO
Dežurni vremenoslovec z Agencije za okolje Brane Gregorčič napoveduje, da bo jutri oblačno in deževno, od četrtka do sobote, pa bodo spet sončni dnevi. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 06.10.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri