kamera Svet24.si

Žena zasačila profesorja v objemu študentke

tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

BITENC Necenzurirano

Bešič Loredan in Bitenc skupaj proti Breclju

zvezdan martic2 Reporter.si

Bo to novi predsednik uprave RTV Slovenija?

žan vipotnik maribor mm Ekipa24.si

Maribor je našel naslednika Žana Vipotnika? ...

Sabina Mlakar Njena.si

Sabino Mlakar na zadnjo pot pospremili tudi znani ...

roglic Ekipa24.si

Zanimivo razkritje! Zdaj je jasno, kaj je Roglič ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Reka Krka je primerna za kopanje

Piše: M.K.

Čas objave:
29.07.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj nove okužbe z novim koronavirusom potrdili v 13 občinah po državi. Dva primera so odkrili v Hrastniku, kjer je žarišče v domu za starejše, po enega pa v Ljubljani, Dravogradu, Celju, Škofji Loki, Ajdovščini, Ilirski Bistrici, Šenčurju, Kočevju, Škofljici, Tišini, Vojniku in občini Dobrova - Polhov Gradec. 

Vodja svetovalne skupine za covid-19 Bojana Beović primerja potek epidemije covida-19 v Sloveniji s hojo po robu prepada. Relativna odprtost mej in delovanje skoraj vseh dejavnosti omogočata tako vnos kot širjenje virusa. Opozarja, da situacija na Hrvaškem ni povsem pod nadzorom, v zadnjih dneh je bilo več primerov okužb med dopustniki s Hrvaške.

KRKA DOMA: Da Krka zares živi pričajo projekti, ki so se v zadnjih dneh začeli odvijati ob Krkinem okljuku. Vsi, ki si želijo predvsem ohladitve, lahko v Krko tudi zaplavajo, saj reka na večjem delu svoje struge ponuja brežine, primerne za kopanje, in odlično kakovost vode, kar je potrdil tudi Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano z rezultati vzorčenja v začetku meseca julija. Krka je tako tudi uradno primerna za kopanje, k temu pritrjuje tudi njena temperatura, ki ima na Loki skoraj 20°C, v njenih zadnjih meandrih pa se ta dvigne do 24,5°C.

Župan občine Grosuplje Peter Verlič in državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič sta nedavno podpisala sporazum o sofinanciranju gradnje novega nadvoza čez železniško progo v Grosupljem proti Ponovi vasi. Naložba bo dokončana prihodnje leto.

Regionalna razvojna agencija Posavje je v okviru Javnega razpisa za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji Slovenske turistične organizacije, za območje regije Posavje za leto 2020 pridobila sredstva v višini 40.000 evrov. Iz sredstev slednjega se sofinancira promocija turistične ponudbe vodilne destinacije Čatež in Posavje na domačem in tujem trgu. 

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Brane Gregorčič napoveduje, da bo vroče vse do nedelje.

Krka ob enih, 29.07.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri