tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Reka Krka je primerna za kopanje

Piše: M.K.

Čas objave:
29.07.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj nove okužbe z novim koronavirusom potrdili v 13 občinah po državi. Dva primera so odkrili v Hrastniku, kjer je žarišče v domu za starejše, po enega pa v Ljubljani, Dravogradu, Celju, Škofji Loki, Ajdovščini, Ilirski Bistrici, Šenčurju, Kočevju, Škofljici, Tišini, Vojniku in občini Dobrova - Polhov Gradec. 

Vodja svetovalne skupine za covid-19 Bojana Beović primerja potek epidemije covida-19 v Sloveniji s hojo po robu prepada. Relativna odprtost mej in delovanje skoraj vseh dejavnosti omogočata tako vnos kot širjenje virusa. Opozarja, da situacija na Hrvaškem ni povsem pod nadzorom, v zadnjih dneh je bilo več primerov okužb med dopustniki s Hrvaške.

KRKA DOMA: Da Krka zares živi pričajo projekti, ki so se v zadnjih dneh začeli odvijati ob Krkinem okljuku. Vsi, ki si želijo predvsem ohladitve, lahko v Krko tudi zaplavajo, saj reka na večjem delu svoje struge ponuja brežine, primerne za kopanje, in odlično kakovost vode, kar je potrdil tudi Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano z rezultati vzorčenja v začetku meseca julija. Krka je tako tudi uradno primerna za kopanje, k temu pritrjuje tudi njena temperatura, ki ima na Loki skoraj 20°C, v njenih zadnjih meandrih pa se ta dvigne do 24,5°C.

Župan občine Grosuplje Peter Verlič in državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič sta nedavno podpisala sporazum o sofinanciranju gradnje novega nadvoza čez železniško progo v Grosupljem proti Ponovi vasi. Naložba bo dokončana prihodnje leto.

Regionalna razvojna agencija Posavje je v okviru Javnega razpisa za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji Slovenske turistične organizacije, za območje regije Posavje za leto 2020 pridobila sredstva v višini 40.000 evrov. Iz sredstev slednjega se sofinancira promocija turistične ponudbe vodilne destinacije Čatež in Posavje na domačem in tujem trgu. 

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Brane Gregorčič napoveduje, da bo vroče vse do nedelje.

Krka ob enih, 29.07.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri