kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Reševanje odplak z manjšimi čistilnimi napravami

Piše: M.K.

Čas objave:
06.07.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj ob 530 testiranjih potrdili 16 okužb z novim koronavirusom, hospitaliziranih pa je bilo 11 bolnikov. Na intenzivni negi ni nobenega bolnika, prav tako nihče ni umrl. Potem ko so v soboto v Vipavi potrdili štiri okužbe z novim koronavirusom, so v nedeljo v tej občini odkrili še sedem primerov okužbe. Gre za žarišče v centru za starejše. V Ljubljani in Novi Gorici so potrdili po tri okužbe, po eno pa še v občinah Ajdovščina, Maribor in Hoče - Slivnica.

V Indiji so okužbo z novim koronavirusom dozdaj potrdili pri skoraj 700.000 ljudeh, s čimer je država prehitela Rusijo na tretjem mestu po številu okužb z novim koronavirusom na svetu. V Indiji je umrlo 19.963 ljudi, kar je bistveno manj kot v ostalih z novim koronavirusom najhuje prizadetih državah.V Rusiji so dozdaj potrdili nekaj več kot 681.000 okužb z novim koronavirusom. Po številu smrti sta na prvih dveh mestih med državami sveta ZDA in Brazilija. 

Tina Šutej (Kladivar) je drugi dan atletskega pokala Slovenije (APS) v Ljubljani v skoku s palico dosegla najboljši izid sezone na svetu in nov državni rekord, preskočila je 4,75 m. Evropski prvak do 23 let Kristjan Čeh (Ptuj) je zmagal v metu diska, s 65,27 m, Neja Filipič (Mass) pa v skoku v daljino (6,4 m).

KRKA DOMA: Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak se je med nedavnim obiskom v Črnomlju z belokranjskimi župani pogovarjal tudi o problemu neurejenega odvajanja zalednih komunalnih odplak. Ob tem je menil, da bi bil ta problem lažje rešljiv z uporabo manjših čistilnih naprav. Izpostavil je, da bi bila ta rešitev tudi cenejša. 

V naselju Velika vas pri Krškem, je včeraj, nekaj minut pred 15. uro zagorel gospodarski objekt. Krški poklicni gasilci in prostovoljni gasilci Velika vas in PGD Leskovec so pogasili požar, preprečili širjenje požara na stanovanjski objekt, s pomočjo delovnega stroja odstranili uničeni del objekta in ostrešja ter s termovizijsko kamero pregledali prostore in ostrešje stanovanjskega objekta. Reševalci Nujne medicinske pomoči Krško so na kraju oskrbeli dve osebi zaradi opeklin in tri osebe, ki so se nadihale dima. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Velika vas. Danes, kmalu po 6. uri zjutraj, pa je v Hermanovi ulici, v Sevnici v tovarni Tanin zagorel tovornjak. Posredovali so prostovoljni sevniški gasilci. Vozilo je povsem uničeno.

V Občini Sevnica, ki sodeluje pri čezmejnem slovensko-hrvaškem projektu ježe in kolesarjenja Ride & Bike 2, so se pri razvoju turističnega kolesarjenja in tovrstni ponudbi oprli tudi na železnico. Ta bo poskrbela za dodaten prihod in odhod kolesarjev ter za prevoz njihovih koles, je zatrdil predstavnik Slovenskih železnic Primož Kokalj.
Kokalj je napovedal več prostora za kolesa na vlakih in ugodnosti pri prevozih kolesarjev. Izpostavil je tudi znižanje voznine za kolesa. Sicer pa Občina Sevnica in ostalo Posavje ob številnih naravnih danostih in kulturni dediščini ponujata tudi izvrstne pogoje za razvoj konjeništva ter kolesarski in pohodniški turizem.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Blaž Šter napoveduje, da bo jutrišnji dan večinoma sončen. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 06.07.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri