požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Revoz bo proizvodnjo zagnal predvidoma 28. aprila

Piše: M.K.

Čas objave:
20.04.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V nedeljo so v Sloveniji opravili 537 testiranj in potrdili pet novih okužb z novim koronavirusom, skupaj doslej 1335, je sporočila vlada na Twitterju. V nedeljo so umrle tri osebe s covidom-19, skupaj doslej že 77.  V Sloveniji je bilo v nedeljo 88 hospitaliziranih s covidom-19, kar je najmanj po 24. marcu.
Od danes so lahko odprte trgovine z gradbeno-inštalaterskim materialom, tehničnim blagom in pohištvom. V teh prodajalnah bodo v času od 8. ure do 9.30 lahko nakupovale izključno ranljive skupine, kot so invalidi, starejši od 65 let in nosečnice. Starejši od 65 let bodo podobno, kot velja pri trgovinah z živili, lahko nakup opravili samo v tem času.
Danes se odpirajo tudi saloni z avtomobili in trgovine s kolesi. Prav tako so spet začeli delati vulkanizerji, avtoličarji, avtokleparji in druge servisne delavnice. Mogoče bo opraviti tudi tehnični pregled motornega vozila, vendar pa se s tem ne mudi, saj so prometna dovoljenja podaljšana do 16. junija.
Poleg Slovenije bodo danes tudi v nekaterih drugih državah začeli postopoma opuščati nekatere ukrepe, ki so jih uvedli zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19. Tako bodo na Norveškem z današnjim dnem med drugim odprli vrtce, na Danskem frizerske salone, v Nemčiji pa je rahljanje ukrepov odvisno od posameznih dežel.

V ZDA so do sinoči našteli 40.666 smrtnih žrtev covida-19, s koronavirusom pa je okuženih že skoraj 760.000 ljudi. Predsednik ZDA Donald Trump medtem vztraja pri podpori protestnikom proti guvernerjem zveznih držav, ki izvajajo navodila njegove vlade proti koronavirusu.

KRKA DOMA: Revoz, kjer so delo začasno ustavili 17.marca, bo proizvodnjo zagnal predvidoma 28.aprila. Proizvodnjo bodo zagnali postopno. Iz Revoza, ki zaposluje približno 3400 ljudi, so ob začasni zaustavitvi proizvodnje sporočili, da so sodelavce pozvali, naj ostanejo doma in sledijo navodilom pristojnih državnih organov. Pojasnili so, da je vnovičen zagon proizvodnje odvisen "tako od razmer v državi kot od odločitev matične skupine Renault". 

V Centru za izobraževanje in kulturo (CIK) Trebnje so se hitro prilagodili razmeram v državi in za večino njihovih programov uvedli izobraževanje na daljavo. Tako nemoteno potekajo osnovna šola za odrasle in vsi srednješolski programi, kot tudi svetovanje na daljavo in študijski krožki. Tudi v času samoizolacije nadaljujejo tudi s študijskim krožkom Zdrava rekreacija. Vsi namreč nimajo možnosti za sprehajanje po gozdnih poteh in drugih, od urbanih središč odmaknjenih površinah. Zato so se potrudili, da udeleženci lahko dobro počutje ohranjajo s pomočjo vaj, ki jim lahko sledijo na video posnetkih.
V naselju Žlebič, v Občina Ribnica, je včeraj nekaj minut pred 18. uro padel motorist. 50-letni voznik kolesa z motorjem je med vožnjo skozi naselje Žlebič zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal na bankino in po travnati nabrežini, kjer je s stopalko trčil v betonski jašek in padel. Pri padcu se je tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče.
V naselju Mačkovec, v Občini Kočevje, je danes okoli 2. ure zjutraj zagorelo gospodarsko poslopje. Prostovoljni gasilci so požar pogasili, prekopali tleče seno in ga dodatno zalili z vodo. Poleg objekta je požar poškodoval še dva delovna stroja v bližini. Ob 4.11 je v ulici Cerovci v Novem mestu pred stanovanjsko hišo gorelo osebno vozilo. Požar, ki se je razširil še na 10 kvadratnih metrov ostrešja so pogasili gasilci GRC Novo mesto. Ogenj je vozilo popolnoma uničil.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 20.04.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri