Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Rok za dokončanje hidravličnih izboljšav dolenjskega vodovoda spet podaljšali

Piše: M.K.

Čas objave:
03.06.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V šolo so se danes vrnili še učenci 6., 7. in 8. razredov. Od ponedeljka oddelkov ne delijo, a še naprej veljajo splošni higienski ukrepi.

Francoska vlada je včeraj avtomobilskemu proizvajalcu Renault, pod okrilje katerega sodi tudi novomeški Revoz, potrdila posojilo z državnim jamstvom v višini pet milijard evrov. Kakšne spremembe bi lahko doletele novomeško tovarno Revoz, še ni znano. Revozov sindikalist Slavko Pungeršič je prejšnji teden povedal, da Revoza ni na seznamu za prestrukturiranje, s čimer so zadovoljni.

Danes obeležujemo svetovni dan kolesarjenja. V Sloveniji število kolesarjev v zadnjih letih narašča.Kolesarska čelada je v Sloveniji zakonsko obvezna za otroke in za mladostnike do 18. leta starosti, priporočljiva pa tudi za ostale kolesarje, saj pomembno prispeva k njihovi varnosti. Čelado morajo imeti tudi otroci, potniki na kolesu, ali pri vožnji na poganjalcu, priporočljiva pa je tudi pri rolanju, rolkanju in na skiroju. 

Združenje evropskih destinacij odličnosti je Bohinj uvrstilo na seznam 20 najbolj varnih evropskih turističnih destinacij po pandemiji covida-19. Na zemljevid varnih destinacij pa dejansko postavlja celotno Slovenijo. Med najvarnejše destinacije so se poleg Bohinja med drugim uvrstili tudi Zagreb, Reka in Dunaj.

KRKA DOMA: Ministrstvo za okolje in prostor je prejšnji teden podaljšalo rok za dokončanje projekta Hidravlična izboljšava vodovodnega sistema na območju osrednje Dolenjske. Projekt, ki bo zanesljivo vodooskrbo omogočil več kot 47.000 prebivalcem osrednje Dolenjske, so prvič podaljšali leta 2018. Vreden je dobrih 26 milijonov evrov. 

Do podaljšanja roka je sicer prišlo zaradi nekaterih nepredvidenih posegov na več delih tega vodovodnega sistema, brez katerih projekta ne bi bilo mogoče končati uspešno. Po zadnjem oz. četrtem podaljšanju rok poteče konec leta. V projekt so ob Mestni občini Novo mesto vključene še občine Straža, Šentjernej, Škocjan in Šmarješke Toplice.

Župan občine Kočevje Vladimir Prebilič in direktor kočevske komunale Marko Kljun sta včeraj v blokovski soseski, ob Kidričevi cesti v Kočevju, odprla prenovljeno igrišče, ki bo služilo kot prostor za sprostitev vseh generacij. Projekt je stal 117.000 evrov. Pobudo za prenovo so po županovih besedah dali prebivalci soseske, saj je šlo za eno najstarejših igrišč v Kočevju. Na večgeneracijskem igrišču, ki so ga poimenovali Srce soseske, so uredili klopce za počitek, sedeže za družabne igre, otroška igrala, mizo za namizni tenis in podobno. Zasadili so tudi avtohtone vrste drevja in cvetlični travnik.

Na vrtu Dolenjskega muzeja v Novem mestu so ob 70-letnici delovanja postavili razstavo Dragocenih 70, s katero se želijo pokloniti prijateljem, podpornikom, obiskovalcem in ustanoviteljem. Razstavni panoji prinašajo fotografije 70 predmetov presežne vrednosti vseh oddelkov tega muzeja. Izdali pa so tudi knjigo s fotografijami izbranih predmetov. Razstavo Dragocenih 70 si lahko ogledate do 30. septembra.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Janez Markošek napoveduje, da bo konec tedna prijeten.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 03.06.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri