Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Romsko tematiko je potrebno reševati na državni ravni

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
26.05.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: Renault naj bi načrtoval ukinjanje delovnih mest in zapiranje tovarn. Kako bo z novomeškim Revozom, bo uradno znano v petek. Francoski avtomobilski proizvajalec Renault bo predvidoma ta teden predstavil načrte za temeljito prenovo svojega delovanja, med drugim tudi dve milijardi evrov vreden načrt zmanjševanja stroškov.

Rok za oddajo davčnega obračuna davka od dohodkov pravnih oseb ter davčnega obračuna akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti za lani se je zaradi koronavirusa premaknil s konca marca na konec maja. Ker je zadnji majski dan nedelja,  je skrajni rok za oddajo ponedeljek, 1. junija, so spomnili v Fursu.

Število bolnikov s covidom-19, ki se zdravijo v slovenskih bolnišnicah, je včeraj padlo pod deset, od tega sta intenzivno obravnavo potrebovala le še dva. Umrl je še en človek, skupaj doslej 108. Novih okužb niso zaznali.

KRKA DOMA: Med obiskom predsednika Državnega zbora, sicer Brežičana, Igorja Zorčiča v Novem mestu, je bila ena od tem srečanja tudi romska problematika. Člani sveta Krajevne skupnosti Bučna vas in novomeški župan Gregor Macedoni so Zorčiču predstavili življenje v neposredni bližini največjega romskega naselja. Predsednik parlamenta je nakazal rešitve, ki so predvsem v rokah države.

Kavalir Leon postaja prepoznaven sopotnik v novomeškem mestnem jedru. Gre za električni minibusu, ki potnike pripelje s primestnih parkirišč v novomeško mestno jedro ali pa od tam na katero od parkirišč. Strokovni sodelavec za mobilnost na Mestni občini Novo mesto Gregor Muhič je spregovoril o prednostih malega mestnega avtobusa Leona.

Nekatera območja Slovenije so včeraj popoldne in zvečer zajele močnejše nevihte. Malo pred 20. uro je nevihta s točo in vetrom zajela tudi območje Kočevja in del Posavja. Nevihto je ponekod poleg vetra in toče v velikosti lešnika, spremljala tudi sodra. Sodeč po posnetkih je nastalo nekaj škode tudi na pridelku.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 26.05.2020

Informativna oddaja