požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Rop bencinskega servisa v Novem mestu

Piše: M.K.

Čas objave:
05.04.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: 
Policija je potrdila, da je v včerajšnjem incidentu na avtobusu v Ljubljani umrl moški, ki je pred tem voznika z grožnjami in nevarnim predmetom prisilil, da je odpeljal proti avtocesti. Ugrabitelj avtobusa je policiji znan tudi iz lanskega leta, ko se je zabarikadiral v stavbo kranjske izpostave Ajpesa in grozil.

Jutri se bo končalo drugo obdobje od začetka štetja v sistemu satelitske navigacije, zato bi lahko predvsem starejši modeli navigacijskih naprav začeli prikazovati napačen čas in datum. 

KRKA DOMA: 
Sinoči, nekaj po 20. uri je zamaskiran neznanec oropal bencinski servis OMV na Levičnikovi cesti v Novem mestu. Roparja še niso izsledili, policisti nadaljujejo z aktivnostmi na terenu in ugotavljajo vse okoliščine kaznivega dejanja.

Izvedba Večnamenske poti ob Levičnikovi cesti se bo v prihodnjem tednu nadaljevala z urejanjem Levičnikove ceste in priključkov na območju Ločenskega mostu. Dela bodo zahtevala polovične zapore cestišča in popolne zapore priključkov ter prilagoditve v prometu. Promet po Levičnikovi bo med deli na priključkih in otoku upočasnjen in omejen na 30 km na uro, po zagotovilih izvajalca pa bo potekal dvosmerno. Dela bodo predvidoma trajala do konca maja.

Jutri ob 13. uri, bo že 20. Novomeški tek, ki bo potekal v organizaciji Atletskega kluba Krka Novo mesto. 20. Letos bosta start in cilj spet na Glavnem trgu, trasa pa bo enaka kot v preteklih letih. Prireditev bo v vsakem vremenu.

V sklopu članske kolesarske dirke bo zelo pestro tudi v nedeljo, na Glavnem trgu v Novem mestu. Na mednarodni enodnevni dirki za Veliko nagrado Adrie Mobil, bodo kolesarji prevozili 178 kilometrov, na dirko je prijavljenih 19 ekip iz Slovenije in tujine. Ekipni start, na katerem bo okoli 150 kolesarjev, bo pred Adrio Mobil na Straški cesti 50, zaključek dirke pa se znova vrača na tradicionalno lokacijo, na prenovljeni  novomeški Glavni trg.  Start otroških dirk bo ob 14. uri na Kandijskem mostu in cilj na Glavnem trgu. Dolžina proge bo 250 metrov. Za udeležbo na dirki je pogoj, da otroci pripeljejo s seboj svoja kolesa, najmlajši lahko tudi poganjalčke, obvezna pa je tudi zaščitna čelada.

Krka ob enih, 05.04.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri