Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Sanacija pogorišča v Zalogu naj bi stekla konec meseca

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.07.2019 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI: Upokojenci bodo konec meseca skupaj s pokojninami prejeli tudi letni dodatek. Izplačan bo v petih različnih zneskih, pri čemer bodo tisti z najnižjimi pokojninami prejeli 437 evrov, tisti z najvišjimi pa 127. Danes so se začele sodne počitnice, ki trajajo mesec dni. V tem času delo ne bo popolnoma zastalo, sodišča tudi v tem času opravljajo naroke in odločajo v nujnih zadevah. V Portorožu se začenjajo vsakoletna letovanja Slovenske karitas za socialno ogrožene otroke in mladostnike. Na letovanjih bo v naslednjih petih tednih počitnikovalo prek 200 otrok in mladostnikov.


KRKA DOMA: Odpadke s pogorišča pred dvema letoma pogorele podružnice podjetja Ekosistemi v Zalogu pri Straži naj bi začeli odvažati konec meseca. Odpadke bo odpeljalo krško podjetje Kostak, ki mora odvoz odpadkov in njihovo oddajo v obdelavo končati v treh mesecih od podpisa pogodbe.


Občina Črnomelj, ki sodeluje pri projektu skupne čezmejne operativne enote zaščite in reševanja Hitro Slovenija-Hrvaška, je z nosilcem projekta, s sosednjim hrvaškim mestom Duga Resa podpisala sporazum o vzajemni pomoči v primeru naravnih in drugih nesreč.


V Posavju bodo oktobra začeli partnerski projekt vključevanja otrok in odraslih s posebnimi potrebami, ki so ga poimenovali Inkluzija otrok in odraslih Pegas. Vodilni projektni partner je sicer turistična kmetija Zevnik iz Čateža ob Savi, kjer med drugim skrbijo za več kot 20 konjev, ki želi otrokom in odraslim s posebnimi potrebami ponuditi brezplačno bivanje z dejavnostmi, ki se odvijajo na kmetiji.

Osrednja informativna oddaja, 15.7.2019

Osrednja informativna oddaja, Krka ob enih