lev Dobra karma

8. 8. je galaktični dogodek leta, vpliv bo trajal...

1_miha novak Svet24.si

Čuk Miha si želi veliko poroko in dojenčka, še...

pocivalsek tonin jansa pivec-pl Reporter.si

Bo najprej padla Aleksandra Pivec, nato še ...

Klemen Grošelj Svet24.si

Klemen Grošelj: »Moja vizija razvoja Slovenije ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

sara-rutar Njena.si

Zakaj Sara Rutar prekipeva od sreče?

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – S sekiro nad otrokom

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
15.07.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: Parlamentarni odbor za kulturo bo popoldne razpravljal o spremembah medijske zakonodaje. V SD-ju napovedujejo, da bodo na odboru predlagali umik celotnega svežnja sporne zakonodaje.

Evropska unija pa je sprejela ukrep, ki bo pospešil razvoj zdravil in cepiva proti koronavirusu. Pri laboratorijskih testiranjih cepiva ne bo več treba izvesti ocene vpliva na okolje, države članice pa lahko dovolijo uporabo medicinskih izdelkov, ki vsebujejo gensko spremenjene organizme. Gre za začasen ukrep.

KRKA DOMA: V romskem naselju Brezje je v ponedeljek v večernih urah prišlo do pretepa, v katerem je bil hudo poškodovan 15-letni fant. Z manjšo sekiro ga je po glavi udaril eden od prebivalcev naselja. Po prvih informacijah so mladoletnikove poškodbe glave zelo resne.

Semičani so se morali navaditi življenja ob pred desetletji onesnaženi Krupi. Zdaj tam ob pomoči projekta Misterion, stavijo na turizem ob reki. Ribe iz reke Krupe so neužitne, s PCB-jem so obremenjena tudi ob Krupi pridelana živila in obvodna perutnina, je pa območje izjemno lepo in turistično privlačno. Leta 1997 je bilo razglašeno za naravni spomenik.

Košarkarji Krke pa so se okrepili z Jairusom Lylesom. Novi član ekipe je visok 188 centimetrov, star 25-let, igral pa bo na poziciji branilca. V Novo mesto je prišel iz nemške ekipe Löwen Braunschweig.

 Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 15.07.2020

Osrednja informativna oddaja