Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Sindikati tudi na Dolenjskem opozarjajo in kršiteljem napovedujejo ovadbe

Piše: M.K.

Čas objave:
17.01.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Danes popoldne se izteče rok za oddajo ponudb za glavna gradbena dela na projektu drugi tir Divača-Koper. Računajo, da bi brez večjega števila pritožb gradnja lahko stekla v drugi polovici leta.

Celjska bolnišnica je dodatno omejila obiske. Po včerajšnji omejitvi obiskov bolnikov na oddelkih na enega zdravega obiskovalca ter popolni omejitvi obiskov bolnikov, ki se zdravijo na oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja, se je danes odločila še za dodatni ukrep omejevanja obiskov. Do preklica tako niso dovoljeni obiski na ginekološko-porodniškem oddelku.

Na območju Ojstrice se je včeraj smrtno ponesrečil 69-letni planinec. Pri spuščanju po uhojeni poti od Male Ojstrice v smeri Korošice je v snegu zdrsnil v globino. Poškodbe so bile za planinca usodne in je na kraju umrl, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.

KRKA DOMA: Na regijskem sedežu Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje v Novem mestu je predsednica omenjene zveze Lidija Jerkič  včeraj povedala, da v tem času spremljajo odzive delodajalcev na spremembo zakona o minimalni plači, ki je začela veljati z novim letom, delavci pa jo bodo dobili s februarskim izplačilom. V marsikaterem kolektivu spreminjajo pogodbe o zaposlitvah, zato je opozorila, da naj jih delavci ne podpišejo, preden jih podrobno ne proučijo in/ali preverijo s sindikatom.  20. februarja bodo imeli na vseh svojih izpostavah, tudi novomeški na Cvelbarjevi 3, dan odprtih vrat, kjer bodo lahko delavci preverili, ali je delodajalec spoštoval ali morebiti kršil spremenjeno zakonodajo.

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so v torek, na območju Novega mesta izvajali poostren nadzor prometa in med 8. in 16. uro ugotovili kar 91 kršitev cestno prometnih predpisov. Največ kršitev je bilo povezanih z uporabo mobilnega telefona med vožnjo, saj je kar 59 voznikov je med vožnjo uporabljajo mobitel.
16 voznikov med vožnjo ni bilo pripetih z varnostnim pasom, v treh primerih so bile ugotovljene nepravilnosti pri prevozih oseb. Zaradi tehnične neizpravnosti so iz prometa izločili dve vozili in pri enem vozniku ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola - v litru izdihanega zraka je imel 0,62 miligramov alkohola. Policisti so med poostrenim nadzorom ugotovili še 12 kršitev cestno prometnih predpisov.

V ulici K Roku v Novem mestu, je včeraj ob 18. uri in 15 minut zagorela delavnica velikosti 150 kvadratnih metrov. Posredovali so gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu.  Gasilci so požar omejili in pogasili ter obvarovali stanovanjski objekt. Požar je poškodoval delavnico, stroje in opremo ter skladiščen material, ki so ga gasilci skupaj z delavci odstranili, premetali in dokončno pogasili. Vzrok požara in višino materialne škode bodo ocenile pristojne službe.
Danes, nekaj minut pred 5. uro zjutraj, pa so v ulici K Roku v Novem mestu, po včerajšnjem požaru, tlele bale materiala zložene v bližini objekta. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so tleči material premetali in pogasili.

VREME ZA REGIJO
Dežurna vremenoslovka z Agencije za okolje Katja Kozjek napoveduje, da po mesecu suhega in sončnega vremena, prihaja sneg.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 17.01.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri