Svet24.si

Triki za snemanje najboljšega videa

lidija bačić Svet24.si

FOTO: Lidija Bačić našla nov vir dohodka

POR000266 Reporter.si

Nekdanji Janšev ministrski kolega sesul ...

dela tonin hiša 2 Svet24.si

Pri Toninovih med epidemijo raste bazen mimo ...

matej-tonin Necenzurirano

Pri Toninovih med epidemijo raste bazen. Kje ga ...

gaga Odkrito.si

Lady Gaga ponuja visoko nagrado za ukradena psa, ...

Kdo si ti? Odkrito.si

Uganete, kdo je tokrat skrit pod masko?

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Skupina GEN lani kljub epidemiji presegla načrte

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.01.2021 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo opravljenih 4897 PCR-testov, ki so potrdili 1144 okužb, s 6321 hitrimi testi pa je bilo odkritih še 334 okužb. Skupno je bilo tako ob 11.218 testiranjih potrjenih 1478 pozitivnih primerov.

V Policijskem sindikatu so podali kazensko ovadbo zoper ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa zaradi objave osebnih podatkov in plač policistov, kar je po njihovem mnenju v nasprotju z zakonodajo. Sumijo ga kaznivega dejanja zlorabe osebnih podatkov v povezavi z drugimi kaznivi dejanji na škodo policistov.

Agencija RS za okolje opozarja, da led, ki se ob nizkih temperaturah že pojavlja na stoječih vodah, ponekod ni dovolj trden, da bi se po njem gibali. Zato ob zaledenelih površinah v prihodnjih dneh svetujejo veliko previdnost.

KRKA DOMA:
Skupina Gen, ki upravlja s polovico krške nuklearke, je lani kljub zahtevnim razmeram in zamikom investicij zaradi epidemije obratovala stabilno in ni imela težav pri oskrbi z električno energijo. Čisti dobiček skupine je nad načrti. Na področju hidroenergije so bile predvsem spomladi razmere zelo slabe, nekaj izpada pa so nadoknadili jeseni. Zato je predvsem v poletnih mesecih precej obratovala tudi Termoelektrarna Brestanica.

37 preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada je včeraj preiskovalo pet stanovanjskih, poslovnih in drugih prostorov na območjih novomeške in kranjske policijske uprave zaradi suma zlorabe položaja ali zaupanja na škodo gospodarske družbe. Oškodovana naj bi bila gospodarska družba z območja Policijske uprave Novo mesto, s kaznivim dejanjem naj bi nastalo več kot 530.000 evrov protipravne premoženjske koristi.


Občina Kočevje je objavila težko pričakovani javni razpis za subvencioniranje stanovanjskega vprašanja mladim in mladim družinam v občini za letos. Gre za novo finančno pomoč na območju kočevske občine, katere cilj je spodbuda mladim, da si svoje življenje uredijo znotraj območja občine oziroma se vanjo celo vračajo oziroma priseljujejo. Subvencija pripada mladim in mladim družinam kot spodbuda za prvo reševanje stanovanjskega vprašanja.

Osrednja informativna oddaja, 15.1.2021

Krka ob enih