kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Slovenska pentlja letos brez ekstremov

Piše: M.K.

Čas objave:
18.04.2019 12:20

V informativni oddaji, Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Kristjani po vsem svetu danes z večernimi mašami začenjajo velikonočno tridnevje, ki bo svoj vrhunec doseglo na veliko noč, ko je po njihovem verovanju Jezus vstal od mrtvih. Že dopoldne pa so škofje darovali krizmene maše, pri katerih posvetijo olje, s katerim nato čez leto krstijo in birmajo.

Ob začetku počitnic in velikonočnih praznikov v večini evropskih držav na Darsu voznike opozarjajo na povečan promet z daljšimi zastoji in močnejše jutranje prometne konice. Domačim voznikom se bodo ob tem bolj množično pridružili tudi tuji. Promet bodo še dodatno zgostile delovne zapore.

Ekipa študentov ljubljanske fakultete za strojništvo je zmagala na ameriškem tekmovanju Design/Build/Fly (DBF), namenjenemu načrtovanju in izgradnji daljinsko vodenih brezpilotnih letal ter tekmovanju v letenju. Z letalom, ki dosega hitrosti prek 100 kilometrov na uro, so "premagali vso svetovno univerzitetno elito".

KRKA DOMA:  
Letošnja izvedba dirke po Sloveniji obljublja taktično borbo med sprinterskimi in gorskimi specialisti. Na dirki ne bo tradicionalnega kronometra, niti visokogorskega cilja, namesto tega bo v ospredju tehnično zahtevna in razgibana trasa. Po besedah direktorja kolesarskega kluba Adria Mobil Bogdana Finka, prvega organizatorja dirke, trasa obljublja pravo taktično borbo med ljubitelji ravnic in vzponov. Izrazite kraljevske etape ni, zato bodo vse etape pomembne za skupno zmago.

Ministrstvo Občini Brežice zaradi vojaškega letališča letos 400.000 evrov odškodnine
Občina Brežice in ministrstvo za obrambo sta v tem tednu podpisala dodatek k dogovoru o sodelovanju pri projektu posodobitve vojaškega letališča Cerklje ob Krki, po katerem bo občini letos nakazalo 400.000 evrov. Po dogovoru iz leta 2007 naj bi bila sicer letna odškodnina 600.000 evrov, nekaj obveznosti pa je ministrstvo poravnalo z nepremičninami.Župan Ivan Molan je po podpisu dodatka pojasnil, da bodo letošnje nakazilo uporabili za vlaganja v lokalno infrastrukturo. 

Osnovna šola Center praznuje 90 let. V  tem jubilejnem letu je zato na njihovi šoli zelo pestro. Eden izmed njihovih načrtov je tudi prenova dveh prezrtih, zapuščenih atrijev šole. Projekt so poimenovali »UČILNICA NA KRILIH ČASA«, prostor nekje vmes. Jutri bodo v ta namen naredili konkretnejši korak. 

Krka ob enih, 18.04.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri