profimedia-0739909126 Svet24.si

Moldavska predsednica zavrnila Orbanov poljub

profimedia-0308365697 Svet24.si

Hrvati bodo uvažali spermo iz EU

zastoji Necenzurirano

Kje boste jutri? V zastoju na avtocesti #kolumna

logar irgl pl Reporter.si

Janševa platforma sprenevedanja: Anže Logar in ...

benjamin sesko Ekipa24.si

Mora Keka skrbeti!? Ne le Jan Oblak, poškodovan ...

Goran in Hana v Berlinu november 2021 Njena.si

Bivša Gorana Jureneca se je poročila s tem ...

roglic Ekipa24.si

Zanimivo razkritje! Zdaj je jasno, kaj je Roglič ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Sodišče bo o pritožbi nekdanje šmarješke županje odločalo prednostno

Piše: M.K.

Čas objave:
01.07.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so v torek ob 1399 testih potrdili 13 okužb z novim koronavirusom, štiri v Ljubljani, dve v Moravčah in po eno v Kopru, Ravnah na Koroškem, Radovljici, Sevnici, Miklavžu na Dravskem polju, Ajdovščini in Ptuju. V bolnišnici so zdravili osem bolnikov s covidom-19, v domačo oskrbo niso odpustili nobenega, prav tako ni nobeden umrl.

V Sindikatu policistov Slovenije so ostro obsodili včerajšnje izjave ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, ki jih je podal v svoji odstopni izjavi ter v medijih. Izjave so označili kot neprimerne in žaljive do vseh zaposlenih v policiji. Opravičilo za izrečene žaljivke in obdolžitve pričakujejo tudi v Društvu kriminalistov Slovenije.

V Mariboru so policisti samo včeraj obravnavali tri vlome v stanovanja, obenem pa je prišlo še do najmanj štirih vlomov v stanovanjske hiše na območju Lenarta, Slovenske Bistrice in Ptuja. Policisti sklepajo, da vlamlja skupina mlajših žensk, romskega videza, ki se vozi z vozili hrvaških registrskih oznak. Javnost pozivajo k pozornosti.

KRKA DOMA: Upravno sodišče bo pritožbo, ki jo je nekdanja šmarješka županja Bernardka Krnc vložila na občinski svet obravnavalo prednostno. Ustavno sodišče je sicer po pritožbi na zadnjih volitvah poražene Krnčeve, ki je bila s pritožbo pred tem drugje neuspešna, odločilo, da je treba izločene neveljavne glasovnice vnovič pregledati. Če to ne bo možno, pa bodo morali v Občini Šmarješke Toplice volitve, na katerih je zmagal njen tekmec in zdajšnji župan Marjan Hribar, ponoviti, je dodal Gregorc.

Kulturno in etnološko društvo Gallus Bartholomaeus iz Šentjerneja je proslavilo rojstni dan leta 1793 rojenega izumitelja ladijskega vijaka Josefa Ressla. Letos sicer mineva 200 let, odkar je Ressel na bližnji Krki izvedel prve poskuse za omenjeni izum. Omenjeno društvo je predstavilo nove, s praznovanjem Resslovega leta povezane izdelke, med drugim tako imenovano Resslovo penino, ki so jo izdelali v Kartuziji Pleterje je povedal Stane Bregar iz omenjenega društva.  V Šentjerneju letos pričakujejo tudi gradbeno dovoljenje za novi most v Mršeči vasi. Po predragi betonski izvedbi, naj bi nova idejna zasnova zdaj predvidevala jekleno konstrukcijo.

Hiša dobrot Bele krajine, v Metliki, je v tem tednu predstavila produkte lokalno pridelane hrane in pijače. Gre za trajnostni projekt, katerega cilj je dvigniti kakovost in dodano vrednost lokalnim proizvodom, povečati lokalno samooskrbo ter približati lokalno pridelane prehranske izdelke širši javnosti na enem mestu. Direktorica Zavoda Metlika Marjetka Pezdirc pravi, da so tam na enem mestu zbrane vse dobrote Bele krajine. Ocenjena vrednost projekta znaša 164 tisoč evrov.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Brane Gregorčič pravi, da vročinskih rekordov vsaj v naslednjih dveh tednih ne pričakujemo.

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 01.07.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri