Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Sopotniki Brežice v uporabo prejeli nov avto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.11.2020 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so po vladnih podatkih ob 6767 testih potrdili 1925 okužb z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 28,45 odstotka testov. Umrlo je 41 bolnikov s covidom-19.


Več kot 45 odstotkov anketiranih meni, da Slovenija drugega vala epidemije koronavirusa ni pričakala pripravljena, kaže anketa Dela. koraj 60 odstotkov je odgovornost za hitro širjenje okužbe v jesenskem valu pripisalo ljudem samim.


Predlog šestega protikoronskega zakona na področju kmetijstva med drugim prinaša finančna nadomestila zaradi izpada dohodka v kmetijskih gospodarstvih in kritje stroškov odsotnosti zaposlenih v mesnopredelovalni industriji. Predvidena je tudi ponovna pomoč vinskemu sektorju z že znanimi ukrepi.

KRKA DOMA:
Sopotniki Brežice so v dvomesečno uporabo prejeli nov avto. Občina Brežice je kupila vozilo, ki ga prostovoljci Zavoda Sopotniki dnevno uporabljajo za brezplačne prevoze starejših občanov, občina zagotavlja tudi sredstva vzdrževanja vozila in goriva. Ker pa se je v času razglašene epidemije in ukrepov pojavila potreba po dodatnem vozilu za dostavo zdravil in nujnih potrebščin starejšim, ki ne morejo od doma, so v Zavodu Sopotniki s pomočjo podjetja Toyota za obdobje dveh mesecev zagotovili brezplačno uporabo dodatnega vozila.

V Trubarjevem domu v Loki pri Zidanem mostu ta mesec niso zaznali nobene nove okužbe. Kadrovsko ob pomoči drugih institucij trenutno shajajo in nimajo več težav, skušajo pa zaposlenim, ki so bili zadnji mesec ves čas v službi, omogočiti kakšen prost dan.

Direkcija za infrastrukturo se je lotila obnove državne ceste skozi ožje središče Mirne, ki je na nekaterih mestih že precej dotrajana. Znova bodo vzpostavili prehode za pešce, ki jih je direkcija spomladi ukinila. Občani so bili s spremembo nezadovoljni, saj se je s tem po njihovem mnenju zmanjšala prometna varnost, z odločitvijo direkcije se niso strinjali niti na občini, zato so predlagali vnovičen pregled stanja na terenu.

Na novomeškem sodišču se je začelo sojenje 68-letnemu Zlatanu Grčiću iz Bele krajine, ki ga obtožnica bremeni poskusa uboja hčere, večletnega nasilja v družini in drugih kaznivih dejanj. Tožilstvo je zanj na predobravnavnem naroku predlagalo 10 let in 11 mesecev zaporne kazni. Obtoženi Grgić, ki je sicer v priporu od februarja letos, krivde ne priznava. Sojenje pa je zaprto za javnost, s čimer želi sodišče zaščititi zasebnost in družinsko življenje oškodovancev.

Osrednja informativna oddaja, 12.11.2020

Krka ob enih