bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Spodbude za razvoj podjetništva v Brežicah

Piše: M.K.

Čas objave:
28.08.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj ob 1338 testiranjih potrdili 42 okužb s koronavirusom. V bolnišnici je 22 bolnikov s covidom-19, med njimi eden na oddelku za intenzivno nego. V UKC Maribor so s koronavirusom okuženi štirje zaposleni iz upravno-tehničnih služb. Okuženi zaposleni sicer pri opravljanju dela niso bili v stiku z bolniki.

Kmetje opozarjajo na nesprejemljivo nizke odkupne cene pridelkov. Kot je dejal predsednik sindikata Anton Medved, ima v ceni štruce kruha večji delež davek na dodano vrednost, kot kmetova cena pšenice. Podpredsednik sindikata Roman Žveglič pa je kot primer navedel krompir, za katerega kmet dobi okoli 15 centov na kilogram, medtem ko ga pridelava stane okoli 5000 evrov na hektar in goveje meso, za katerega rejec dobi manj kot tri evre za kilogram.

KRKA DOMA: Občina Brežice je 18. avgusta objavila povabilo k oddaji prijav na javni razpis za pospeševanje razvoja podjetništva v občini Brežice za letos. Sredstva javnega razpisa znašajo 100.000 evrov.  Upravičenci do sredstev tega razpisa so mikro in majhna enotna podjetja ter tudi samostojni podjetniki posamezniki. Rok za oddajo vlog je do vključno 15. 9. 2020.

Na šoli v Globokem uvajajo oddelek za avtiste, denar za pripomočke bodo zbirali z dobrodelnim koncertom. Dobrodelni koncert, na katerem bosta nastopila Manca in Benjamin Izmajlov, organizirata Rotary klub Čatež in slikar Janez Štros, ki je napisal knjigo »Tudi ti si angel«. Koncert bo v nedeljo ob 18. uri na pokritem dvorišču brežiškega gradu. 

Na gradu Grm bodo nocoj v sklopu festivala kratke zgodbe Novo mesto short podelili nagrado novo mesto. Za nagrado za najboljšo kratkoprozno zbirko prejšnjega leta se potegujejo Ana Svetel, Sergej Curanović, Veronika Simoniti in Zarja Vršič. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 28.8.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri