Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Straža: ko svetniki na škodo občanov sploh ne dovolijo razprave

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.11.2020 13:12

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:

Včeraj so ob 1742 testih potrdili 470 okužb z novim koronavirusom, kar je najnižja številka v zadnjih dveh tednih, a je bilo narejenih tudi najmanj testov v več kot mesecu dni. Umrlo je 45 covidnih bolnikov.

V Ljubljani se je v odprtem gostinskem lokalu zbralo 13 oseb, uporabljali niso niti zaščitnih mask. Večinoma je šlo za osebe, stare od 24 do 69 let, med njimi pa je bil tudi 17-letnik. 

KRKA DOMA:

Potem, ko je sedem svetnikov Občine Straža na seji občinskega sveta že dvakrat zavrnilo uvrstitev predloga dopolnjenega občinskega prostorskega načrta na dnevni red seje, na zadnji seji pa so zavrnili še predlog proračuna za prihodnje leto 2021, je jasno, da nekateri izvoljeni predstavniki ljudstva zavirajo in blokirajo razvoj te dolenjske občine, je v izjavi za javnost zapisal župan Dušan Krštinc. Kot še navaja župan, je sam vselej pripravljen na dialog in usklajevanje, žal pa želijo nekateri posamezniki, ki sedijo v občinskem
svetu, zavestno zavirati razvoj lokalne skupnosti in ustaviti projekte. Župana zato ne čudi, da so dan po zadnji občinski seji telefoni na občini »pregorevali« od klicev nezadovoljnih občanov, ko so izvedeli, da OPN ni prišel niti na dnevni red seje, kaj šele da bi ga obravnavali.

V minulem tednu so se tudi v Domu upokojencev v Sevnici pojavile prve okužbe z novim koronavirusom med stanovalci. Po pojavu prvih treh okužb so izvedli ponovna testiranja nekaterih stanovalcev in tistih zaposlenih, ki so bili v tveganem stiku z okuženimi. Rezultati teh testiranj so pokazali, da imajo trenutno okuženih šest stanovalcev in tudi eno zaposleno.

V bolnišnicah so že začeli testirati svoje zaposlene na okužbo z novim koronavirusom s hitrimi antigenskimi testi, zaenkrat testirajo del zaposlenih. V Splošni bolnišnici Novo mesto zaposlene z znaki okužbe stalno testirajo s klasičnimi molekularnimi testi, s hitrimi testi pa bodo začeli postopno in sicer pri zaposlenih na infekcijskem oddelku. V Splošni bolnišnici Brežice so začeli preverjati morebitne okužbe z novim koronavirusom v organizacijskih enotah, testirali bodo tudi zaposlene v enotah, kjer se bo med delovnim časom pojavil kateri od simptomov za okužbo. 

Osrednja informativna oddaja, 23.11.2020

Krka ob enih