Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih –Tadej Pogačar prihaja na dirko po Sloveniji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.05.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Gibanje Za pitno vodo je danes v DZ po lastnih navedbah prineslo skoraj 50.000 overjenih podpisov volivcev pod zahtevo za razpis zakonodajnega referenduma o noveli zakona o vodah. Državni zbor mora v skladu z zakonodajo referendum razpisati v sedmih dneh po vložitvi zahteve.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so sinoči, malo po 23. uri zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 0,5, žarišče potresa je bilo v bližini Grosuplja.

KRKA DOMA:
Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je potrdil, da bo nastopil na junijski dirki po Sloveniji. Kot so sporočili iz njegovega tabora, je danes iz njegove ekipe prišla uradna potrditev, da bo 22-letni Slovenec lahko dirkal na domači preizkušnji, ki bo od 9. do 13. junija. Resnično sem navdušen, da se bom počasi vrnil in dirkal na domačih cestah, je ob tem povedal Pogačar in dodal, da je njegov cilj na domači dirki zmaga.

Na novomeškem okrožnem sodišču se je včeraj začela glavna obravnava v sojenju Belokranjcu Petru Englaru, ki ga obtožnica bremeni uboja žene. Obdolženi je v zagovoru povedal, da je do tragedije prišlo, ker se je ustrašil ženinih stalnih groženj s smrtjo. Na dan usodnega dogodka marca lani je prišlo do prepira, spet mu je grozila, Englaro pa je v strahu pograbil poleno in jo udaril po glavi. Večkratnih udarcev se ne spominja, a eden od teh je bil usoden. Peter Englaro se sicer brani s prostosti.

Košarkarje Krke danes na domačem parketu čaka tretja, odločilna tekma polfinalne serije z Rogaško. Krkaši so vse tri letošnje domače tekme z Rogaško dobili s prednostjo 20 točk in več, a sledi najpomembnejša medsebojna tekma v sezoni, za katero je pričakovati, da bo veliko bolj napeta. Tekma se začne ob 20.30.

Osrednja informativna oddaja, 19.5.2021

Krka ob enih