Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Težave z obiskovalci v zdravstvenih ustanovah v Brežicah, Metliki in Trebnjem

Piše: M.K.

Čas objave:
21.10.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 5891 testov na novi koronavirus, 1503 izvidi so bili pozitivni, kar je več kot 25 odstotkov. Virus se kljub večdnevnemu delovanju novih ukrepov očitno hitro širi.

Na Hrvaškem so po zadnjih podatkih ob opravljenih 5428 testih potrdili 1424 okužb z novim koronavirusom, kar je najvišje dnevno število novookuženih do zdaj. Zaradi covida-19 je umrlo še enajst bolnikov.

Z drugo etapo se bo danes, nekaj minut pred 14. uro nadaljevala kolesarska dirka po Španiji. Rdečo majico bo kot vodilni v skupnem seštevku nosil slovenski as Primož Roglič. To se bo zgodilo že 12. v njegovi karieri, potem ko je lani ob zmagi to majico prvič oblekel po deseti etapi, od takrat pa je ni več izpustil iz rok.

KRKA DOMA: Brežiške policiste so včeraj, okoli 13. ure poklicali na pomoč iz zdravstvene ustanove v Brežicah, kjer naj bi mlajši moški kršil javni red in mir. Zbrali so obvestila in ugotovili, da 19-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, poskušal v objekt vstopiti brez zaščitne maske, kar mu zaposleni niso dovolili. Kršitelj je vpil na zaposlene in se tudi po prihodu policistov ni pomiril, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog in zaradi neupoštevanja vladnega odloka podali predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

Sinoči okoli 23. ure so zaradi vinjenega kršitelja, ki je grozil zdravstvenemu osebju, posredovali tudi metliški policisti. Ugotovili so, da je 22-letni kršitelj pred zdravstveno ustanovo v Metliki vpil na zaposlene, jih žalil in jim grozil. Kljub ukazom se ni pomiril, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi groženj ga bodo ovadili na tožilstvo in zaradi neuporabe zaščitne obrazne maske podali predlog pristojnemu Zdravstvenemu inšpektoratu.

Trebanjski policisti pa so bili v ponedeljek popoldne obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zdravstveni ustanovi v Trebnjem. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi se kršitelj v prostorih zdravstvene ustanove nedostojno vedel, z dlanjo po hrbtu udaril uslužbenko in zapustil kraj dogodka. Policisti so ugotovili identiteto kršitelja in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin. Zoper 85-letnega moškega bodo na podlagi zbranih obvestil ukrepali v skladu s pooblastili.

Po obsežnem testiranju stanovalcev in zaposlenih v Trubarjevem domu upokojencev konec preteklega tedna, se, po besedah direktorja Roberta Potočnika, nenaden izbruh, žal, še ni umiril, saj so rezultati pokazali, da so imeli včeraj 96 okuženih stanovalcev in 30 okuženih zaposlenih. Okužene stanovalce so takoj premestili v rdečo cono, ki so jo v soboto razširili še za eno nadstropje. V tej coni je nastanjenih 90 stanovalcev in zaenkrat zmogljivosti te cone zadostujejo. Direktor Potočnik pa opozarja, da so zaradi velikega števila okuženih med zaposlenimi na robu zmogljivosti, zato pričakujejo pomoč od drugod. Pet stanovalcev je v bolnišnici.

VREME ZA REGIJO
Vremenska napoved Agencije za okolje - Jutri bo večinoma sončno. Jutranje temperature bodo od 6 do 11, najvišje dnevne pa od 15 do 21 °C. V petek bo zmerno do pretežno oblačno. Več sonca bo na vzhodu države.

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 21.10.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri