mia skrbinac, miša molk Svet24.si

Miša Molk in Mia Skrbinac: intervju, ki nas je ...

Princ Charles Svet24.si

Odstavili kraljico Elizabeto II.

nočno delo2 Svet24.si

Mame majhnih otrok lahko zavrnejo nočno delo

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

Gino Tadej Podgornik Tjasa Vrecic 6_01 Njena.si

Kmetija: Tjaša in Gino se po šovu ne slepita

doncic dallas 1 Ekipa24.si

Joj, kako boli! Neverjetno, kaj se dogaja Dallasu,...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Treves uspel vzpostaviti proizvodnjo in redno dobavo

Piše: MP

Čas objave:
04.02.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Državni svet bo o morebitnem odložilnem vetu na osmi protikoronski zakon, ki ga je državni zbor sprejel v torek ponoči, odločal že danes. S tem bo pospešil postopek uveljavitve zakona, ki prinaša za dodatnih 320 milijonov evrov ukrepov za blažitev posledic epidemije covida-19.

Ob svetovnem dnevu boja proti raku, ki ga obeležujemo danes, je slišati opozorila, da ob epidemiji covida-19 ne smemo pozabiti na epidemijo raka. Število bolnikov z rakom se iz leta v leto namreč veča, predvsem zaradi hitrega staranja prebivalstva. V Sloveniji je rak pri ženskah drugi, pri moških pa v zadnjih letih že prvi vzrok smrti.

KRKA DOMA:
Treves iz Biča pri Trebnjem, katerega proizvodnjo je pred tremi tedni zaustavil obsežen požar, je uspel dobavo avtomobilskih sestavnih delov s področja zvočne in termične izolacije zagotoviti vsem svojim kupcem. Da bi izpolnili vsa naročila, podjetje s 105 zaposlenimi deluje v štirih izmenah. Po grobi oceni naj bi proizvodnjo v prejšnjih okvirih zastavili v nekaj mesecih. Vse nastale škode še niso ocenili. Prostorsko so sicer izgubili polovico podjetja, praktično skoraj vse stroje in skoraj vse surovine. Večina orodij je bilo uničenih ali poškodovanih, usposobiti pa so jih uspeli do te mere, da lahko zagotavljajo redno dobavo. Vsekakor je škoda večmilijonska.

Cerkljanski most bo stoletnico dočakal popolnoma prenovljen. Brežiška občina je namreč le začela z obnovo lesenega mostu čez Krko, ki jo je napovedala že junija. Dela bi sicer morala začeti že pred meseci, a so se zavlekla, tudi zato, ker je most kulturni spomenik in morajo upoštevati smernice Zavoda za varstvo kulturne dediščine. Naložba je vredna skoraj 800 tisoč evrov, a bo 200 tisočakov primaknilo ministrstvo za obrambo, most namreč uporablja tudi vojska.

Košarkarji Krke so v derbiju zadnjega kroga prvega dela 1. SKL premagali oslabljeno zasedbo Helios Suns. Domžalčanom so Krkaši pobegnili med prvo in drugo četrtino in z izjemo nekaj slabih minut v zadnjem delu igre ohranili stoodstotni izkupiček v domači dvorani ter prvo mesto na lestvici.

Osrednja informativna oddaja, 4.2.2021

Krka ob enih