Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Dobrodelni županov turnir znova dosegel svoj dober namen

Piše: M.K.

Čas objave:
21.09.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 984 testov na okužbo s koronavirusom in pri tem potrdili 50 okužb. V bolnišnicah se zdravi 70 bolnikov s covidom-19, od tega jih 14 potrebuje intenzivno zdravljenje. S pomočjo ventilatorja diha 12 bolnikov. Med okuženimi je šest zaposlenih v zdravstvu, en primer pa je med oskrbovanci domov za starejše in en med zaposlenimi v domu. Okužbe so tokrat razpršene po več kot 30 občinah, največ, po pet so jih potrdili v Ljubljani, Mariboru in Slovenskih Konjicah.

V šolah od danes veljajo strožje zapovedi nošenja mask. Ves čas pouka jih morajo imeti učenci od 7. razreda in dijaki, če ne bodo 1,5 metra narazen, obvezne so za učitelje zadnjega triletja osnovnih in srednjih šol, za učitelje do 6. razreda pa le, če bodo preblizu. Lokali so po novem lahko odprti do 22.30.

Slovenija je po zgodovinskemu uspehu Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča na Touru danes obarvana rumeno. Slovenska kolesarja sta včeraj svoji imeni in tudi Slovenijo postavila na naslovnice številnih svetovnih medijev, doma pa se proslavljanje njunih zgodovinskih dosežkov nadaljuje tudi danes. V Ljubljani sprejem zanju pripravljajo prihodnji ponedeljek, 28. septembra.

KRKA DOMA: Minister za okolje in prostor Vizjak je na nedavni javni predstavitvi osnutka dolgoročne podnebne strategije Slovenije do leta 2050 poudaril, da je zelo pomembno, da si Slovenija za cilj zastavlja neto ničelne izpuste oz. podnebno nevtralnost do sredine stoletja. Vizjak dodaja, da to ni breme, ampak priložnost in odgovornost do naših zanamcev. Vsak posameznik bo moral prilagoditi svoje obnašanje. 

Prejšnji vikend in lepo sončno vreme so tudi semiški vinogradniki izkoristili za trgatev. Pravijo, da je sladkorne stopnje dovolj za kakovostni letnik 2020. Pri velikih vinogradnikih bo trgatev potekala še en mesec. 

Na igriščih Teniškega kluba Portovald, je bil v soboto že 10. dobrodelni županov teniški turnir. Zbrana sredstva so letos namenili 9-članski družini Kastelic iz Pristave. Druženje so zaključili s podelitvijo priznanj najboljšim in predajo čeka v vrednosti 4.884 evrov. 

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Luka Ravnik napoveduje, da bo jutri še deloma sončno vreme. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 21.09.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri