madagaskar Svet24.si

FOTO: Janko Gabrič za simbolično nadomestilo v ...

bratje fratar, katra, donacija, slovenj gradec Svet24.si

Trojno presenečenje za brate Fratar in dobrodelno...

1672834151-strokovzavarovanje-0001-1672834105595 Necenzurirano

Zakaj vse posle v zdravstvu dobiva isti gradbinec

tina gaber robert golob Reporter.si

Noro! Najprej pes, nato še Tina Gaber: Roberta ...

ekart Ekipa24.si

Drama v Planici! Mladi slovenski skakalec padel ...

Angelina Jolie in David Mayer de Rothschild Odkrito.si

Angelina Jolie - Zapletla se je z Rothschildom!

Lovro Kos, Ziga Jelar, Timi Zajc Anze Lanisek 23 pm Ekipa24.si

Šok iz Planice! Naš izvrstni letalec in lanski ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Dobrodelni županov turnir znova dosegel svoj dober namen

Piše: M.K.

Čas objave:
21.09.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 984 testov na okužbo s koronavirusom in pri tem potrdili 50 okužb. V bolnišnicah se zdravi 70 bolnikov s covidom-19, od tega jih 14 potrebuje intenzivno zdravljenje. S pomočjo ventilatorja diha 12 bolnikov. Med okuženimi je šest zaposlenih v zdravstvu, en primer pa je med oskrbovanci domov za starejše in en med zaposlenimi v domu. Okužbe so tokrat razpršene po več kot 30 občinah, največ, po pet so jih potrdili v Ljubljani, Mariboru in Slovenskih Konjicah.

V šolah od danes veljajo strožje zapovedi nošenja mask. Ves čas pouka jih morajo imeti učenci od 7. razreda in dijaki, če ne bodo 1,5 metra narazen, obvezne so za učitelje zadnjega triletja osnovnih in srednjih šol, za učitelje do 6. razreda pa le, če bodo preblizu. Lokali so po novem lahko odprti do 22.30.

Slovenija je po zgodovinskemu uspehu Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča na Touru danes obarvana rumeno. Slovenska kolesarja sta včeraj svoji imeni in tudi Slovenijo postavila na naslovnice številnih svetovnih medijev, doma pa se proslavljanje njunih zgodovinskih dosežkov nadaljuje tudi danes. V Ljubljani sprejem zanju pripravljajo prihodnji ponedeljek, 28. septembra.

KRKA DOMA: Minister za okolje in prostor Vizjak je na nedavni javni predstavitvi osnutka dolgoročne podnebne strategije Slovenije do leta 2050 poudaril, da je zelo pomembno, da si Slovenija za cilj zastavlja neto ničelne izpuste oz. podnebno nevtralnost do sredine stoletja. Vizjak dodaja, da to ni breme, ampak priložnost in odgovornost do naših zanamcev. Vsak posameznik bo moral prilagoditi svoje obnašanje. 

Prejšnji vikend in lepo sončno vreme so tudi semiški vinogradniki izkoristili za trgatev. Pravijo, da je sladkorne stopnje dovolj za kakovostni letnik 2020. Pri velikih vinogradnikih bo trgatev potekala še en mesec. 

Na igriščih Teniškega kluba Portovald, je bil v soboto že 10. dobrodelni županov teniški turnir. Zbrana sredstva so letos namenili 9-članski družini Kastelic iz Pristave. Druženje so zaključili s podelitvijo priznanj najboljšim in predajo čeka v vrednosti 4.884 evrov. 

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Luka Ravnik napoveduje, da bo jutri še deloma sončno vreme. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 21.09.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri