Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Tudi v Občini Mokronog-Trebelno šivajo maske za občane

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.04.2020 13:05

Informativno oddajo "Krka ob enih" je pripravila Martina Kuplenk, z vami pa sem bila danes Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Potrošniki, starejši od 65 let, bodo morali od danes dalje ob vhodu v trgovino svojo starost dokazovati z osebno izkaznico ali drugo ustrezno listino. Veljati je namreč začel dopolnjeni vladni odlok, po katerem smejo med 8. in 10. uro ter zadnjo uro odprtja trgovin nakupovati samo ranljive skupine.

Policisti bodo tudi v prihajajočem prazničnem vikendu poostreno nadzirali spoštovanje prepovedi gibanja zunaj občin in zbiranja na javnih površinah, ki velja zaradi epidemije covida-19. Prejšnji vikend so v 69 primerih ugotovljenih kršitev odloka izrekli opozorilo, ugotovitve o preostalih 34 primerih pa so predali Zdravstvenemu inšpektoratu RS. Policija namreč ni pristojna za izvedbo prekrškovnih postopkov.


Oblasti v osrednji Grčiji so odredile dvotedensko karanteno za romsko naselje, potem ko so tam potrdili več primerov okužbe z novim koronavirusom.

KRKA DOMA:
Skupno število okuženih v Sloveniji je po zadnjih podatkih NIJZ poraslo na 1124. Največ, 354 oseb je iz osrednjeslovenske regije, 112 jih je iz jugovzhodne Slovenije in 10 iz posavske regije. V Metliki je 54 okuženih, v Trebnjem 12, v Novem mestu 9, v Semiču in Ribnici 7 in v Črnomlju 6.


V zadnjih tednih, ko se soočamo z epidemijo koronavirusa, je ena od zahtevnejših nalog zagotovitev zaščitne opreme. Tudi v občini Mokronog-Trebelno so za svoje občane zagotovili po dve pralni maski za vsako gospodinjstvo. V Mokronogu bodo do sobote gasilci iz petih tamkajšnjih prostovoljnih gasilskih društev razdelili več kot 2000 pralnih mask - mokronoško podjetje M TOM je doniralo blago, občina je zagotovila elastike, 14 občank je sešilo več kot 450 mask, dobrih 1600 mask pa so sešili v še enem domačem podjetju Dorema.

Na veliki petek se kristjani v okviru praznovanj velike noči spominjajo Jezusove smrti na križu. To je za vernike dan strogega posta in edini dan, ko v Katoliški cerkvi ni maše, ampak potekajo le bogoslužja velikega petka. Ta bodo tudi danes potekala brez fizične navzočnosti vernikov. Na naši spletni strani lahko prisluhnete tudi celotni velikonočni poslanici novomeškega škofa msgr. Andreja Glavana.


Letos na že 22. vseslovenski blagoslov motoristov in motorjev zaradi pandemije koronavirusa ne bo motoristov. Bo pa blagoslov vseeno potekal brez njihove navzočnosti in ga bo ob 11. uri opravil mirnopeški župnik Janez Rihtaršič in so vsi, ki si to želijo, povabljeni k ogledu prenosa preko fb strani: www.facebook.com/mktrebnje/

Osrednja informativna oddaja, 10.4.2020

Krka ob enih