otrok, otroci, osnovna-šola, škofja-loka, koronavirus, šolska-pot Svet24.si

Starši naj ne pozabijo obvestiti delodajalca, ...

kuder (2) Svet24.si

Kaj storiš, ko izveš, da oče, ki ga imaš, ni ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

20180217-00841525 Reporter.si

Janez Janša in Jelka Godec se lahko skrijeta v ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Keba in Severina Odkrito.si

Se res “prodaja” za 10 evrov?

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Ugrabljeni Belokranjec toži državo

Piše: M.K.

Čas objave:
02.10.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj so ob 3281 testih potrdili rekordnih 238 okužb z novim koronavirusom. To je do zdaj najvišje dnevno potrjeno število okužb. Skupno so doslej našteli 6103 okužbe, trenutno jih je aktivnih 1908.  V bolnišnicah je bilo 86 bolnikov s covidom-19, dva sta umrla.

Včeraj so okužbe z novim koronavirusom potrdili v kar 80 občinah po državi. Znova vodi Ljubljana s 46 okužbami. Na našem koncu je največ na novo okuženih v Šentjerneju, in sicer 5. V Grosupljem 4, v Novem mestu imajo 3 nove okužbe, v Krškem in Ivančni Gorici po 2, v občinah Brežice, Žužemberk in Mokronog-Trebelno pa po 1 novo okužbo.

Ameriški predsednik Donald Trump je danes na Twitterju potrdil, da sta s soprogo Melanio okužena z novim koronavirusom. Oba sta v karanteni. Trumpov zdravnik je sporočil, da se ameriški predsednik počuti dobro in da bo še naprej nemotemo opravljal svoje naloge, med okrevanjem pa bo ostal v Beli hiši.

KRKA DOMA: Belokranjec, ki so ga maja lani ugrabili ilegalni prebežniki, od države zahteva 45.500 evrov odškodnine. Dva izmed treh migrantov, ki so ga ugrabili, so sicer že izpustili iz zapora in sta nastanjena v Centru za tujce v Postojni. 

Med kulturnimi rastlinami Belokranjci najbolj cenijo vinsko trto. Člani Društva vinogradnikov Semič so v tem tednu trgali v vzorčnem vinogradu na učnem vrtu dr. Derganca v Semiču. Na trgatev so povabili županjo Polono Kambič in člane Zveze paraplegikov Slovenije.  11 trgačev je potrgalo 110 trt. V vinogradu, ki ga obdelujejo na ekološki način, raste 21 sort grozdja in letos so trte lepo obrodile.

Letošnji, že 53. Mednarodni tabor likovnih samorastnikov bo zaradi koronavirusa sodoben preplet ustvarjanja v živo in na daljavo. V galeriji bosta namreč ustvarjala Tomaž Hartman in Darja Štefančič, v domačem ateljeju pa tuji ustvarjalci. Njihovih šest del se bo potegovalo za nagrado žirije in samostojno razstavo izbranega avtorja v Galeriji. Tabor in razstavo bo to soboto, 3. oktobra 2020, ob 19. uri, odprl župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver.

VREME ZA REGIJO
Dežurni vremenoslovec z Agencije za okolje Brane Gregorčič za jutri dopoldne napoveduje še nekaj sonca. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 02.10.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri