mojca mavec Dobra karma

'Po slovenskih merilih sem nemogoča,' pravi ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za soboto, 8. avgusta

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

zrče, novalja, plaža Svet24.si

Okužbo v zadnjem mesecu potrdili pri 16 mladih, ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Upravno sodišče ugodilo tožbam v zvezi s 3. razvojno osjo

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
27.07.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI:  V celjskem vrtcu so potrdili še eno okužbo z novim koronavirusom pri strokovni delavki. Zato je bila karantena odrejena okuženi in še 21-tim otrokom, vrtec pa so za teden dni zaprli.

Anketa POP TV je pokazala, da je podpora Janševi vladi prvič padla pod 40 odstotkov. Med najbolj priljubljenimi slovenskimi politiki ostaja predsednik Pahor.

KRKA DOMA: Upravno sodišče je ugodilo tožbam v zvezi s 3. razvojno osjo, ki so bile vložene v zadevi izdaje okoljevarstvenega soglasja za prvo etapo gradnje tretje razvojne osi-jug, oziroma za 5 in pol kilometra dolg odsek od avtocestnega priključka Novo mesto vzhod do priključka Osredek. V postopku presoje vplivov na okolje pred Agencijo za okolje namreč ni bila priznana udeležba v tem postopku. Investitor je namreč te vplive določil šele po javni razgrnitvi dokumentacije.

Metliška Beti, ena vodilnih evropskih proizvajalk barvane poliamidne preje, se je v okviru razvojnih načrtov lotila razvoja inovativne preje, katere barvanje bo učinkovitejše in okoljsko sprejemljivejše. Tržiti jo bodo začeli prihodnje leto, Beti pa želi s tem novim izdelkom razvojno napredovati in se prodajno ter konkurenčno okrepiti.

Z gradu Sevnica so na približno desetdnevno vožnjo ob meji Slovenije s starodobnimi, več kot 30 let starimi traktorji, krenili trije člani Društva ljubiteljev starodobnih vozil Hrast-Tržišče in ljubitelji tehnične dediščine. Pot čim bližje meji so Branko Zupančič, Janez Stušek in Mirko Kukec začeli v petek, sklenili pa jo bodo v 10-tih do 12-tih dnevih. Traktoristi promovirajo turistične oz. naravne in kulturne znamenitosti občine Sevnica ter bogato samooskrbno dediščino.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 27.07.2020

Osrednja informativna oddaja