EU Digitalno COVID potrdilo Svet24.si

Pozor, če ste digitalno covidno potrdilo ...

blato Pivola Svet24.si

Odpadno blato odstranjeno, a nekaj še vedno smrdi

pct-pogoj, preverjanje, koronavirus Svet24.si

Ogorčenje: v državni zbor vpadli inšpektorji in...

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

Sonja Plešnar Odkrito.si

Ljubezen po domače - Sonja se je zlomila!

Olimpija mm Ekipa24.si

KATASTROFALNA popotnica Olimpije za VEČNI DERBI! ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Častni občan Šentjerneja je Tone Hrovat

Piše: M.K.

Čas objave:
24.08.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 543 testiranj, potrdili so 14 novih primerov okužbe s koronavirusom, dva bolnika sta umrla. Na bolnišničnem zdravljenju je 17 okuženih. Pet novih okužb so včeraj zabeležili v občinah Ljubljana in Novo mesto, po eno pa med drugim tudi v Črnomlju. Največ, kar 8 okužb so potrdili v starostni skupini od 25 do 34 let.

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je za Reporter poudaril, da Hrvaška postaja resna grožnja vsem državam EU - med drugim najprej in najbolj tudi Sloveniji. Glede svojega dopustovanja na Krku pa je dejal, da ni prišel k njim, ampak je prišel na svoje. Tako se je odzval na navedbe hrvaškega ministra za zdravje Vilija Beroša, ki je dejal, da Kacinove izjave niso realne, ker ni epidemiolog. 

KRKA DOMA: Z ureditvijo Andrijaničeve ceste in Ceste brigad bodo v Novem mestu poskrbeli za varno šolsko pot. Naložba je ocenjena na 215 tisoč evrov. Dela bo izvajal KOP Brežice, začela se bodo sredi septembra in zaključila konec novembra.

V centru Šmarjete so v petek popoldne slovesno predali namenu fontano cvička, ki jo je Občina Šmarješke Toplice uresničila skupaj s partnerji: Društvom vinogradnikov Šmarjeta in Društvom vinogradnikov Vinji vrh - Bela Cerkev ter Mlinom Košak iz Družinske vasi. Trak nove pridobitve sta prerezala predsednik države Borut Pahor in šmarješki župan Marjan Hribar v družbi vinske kraljice Ane Pavlin in 22. cvičkove princese Maje Vovko.

Danes godujejo Jerneji, to pa je tudi praznik v občini Šentjernej. Že v petek so ga obeležili s slovesno sejo in podelili tudi občinska priznanja. Častni občan je postal direktor Centra biotehnike in turizma na novomeškem Grmu Tone Hrovat. Nagrado občine je prejel Dare Homan za prispevek na družbenem, kulturnem in izobraževalnem področju, spominsko plaketo pa ob 20-letnici delovanja Gasilska zveza Šentjernej.

VREME ZA REGIJO
Vremenska napoved Agencije za okolje - Ponoči se bodo padavine prehodno okrepile in do jutra ponehale. Jutranje temperature bodo od 10 do 16 stopinj. Jutri bo povečini sončno z nekaj kopaste oblačnosti. Ogrelo se bodo 24 do 28 °C. V sredo bo sončno. Tudi v četrtek bo večinoma sončno.

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 24.08.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri