prebujenje Dobra karma

Človeštvo je na poti v peto dimenzijo - 10 ...

ilka1 Svet24.si

Ilka ne čaka na obletnico, sproti si privošči, ...

gaber marolt mediaspeed Reporter.si

Marko Potrč ima družbo: to je vplivnež, ki ...

infekcijska-klinika, ukc-ljubljana, koronavirus, covid Svet24.si

V torek naj bi število novookuženih preseglo 2200

milan-krek Necenzurirano

Obljubljali brezplačno cepivo za vse, a tega niso...

Anže Šuštar, Alenka Gotar Odkrito.si

Zgodba z naslovnice Nove: "Zmerjali so naju z ...

3_LUka basi doma Njena.si

Luka Basi ustvarjalen v karanteni

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Adrii Dom kljub korona krizi porast naročil

Piše: M.K.

Čas objave:
25.09.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 3645 testov na okužbo z novim koronavirusom in pri tem potrdili 192 okužb. To je največ potrjenih okužb v enem dnevu doslej. S tem so presegli minuli četrtek, tako v številih testov, za dobrih 400, kot pri številu pozitivnih, teh je 60 več. Skupno število potrjenih okužb pa je preseglo 5000.

Danes in ponoči se bodo predvsem v zahodni in južni Sloveniji pojavljale nevihte s krajevno močnejšimi nalivi. Reke bodo še naraščale, ponekod lahko pride tudi do poplavljanja ob strugah.

Nogometaši Bayerna so v Budimpešti osvojili evropski superpokal. Zmagovalci lige prvakov so po podaljšku ugnali zmagovalca evropske lige Sevillo z 2:1. Za Bavarce je to druga tovrstna lovorika.

KRKA DOMA: Adrio Dom iz Kanižarice v Črnomlju, je korona kriza ujela sredi najvišje sezone in takrat so se odločili nadaljevati z delom. Pri tem so poleg ukrepov za zaščito zdravja okrepili komunikacijo z zaposlenimi, prav tako pa so bili dnevno v stiku tudi s trgom. Prav na osnovi informacij in potreb trga so za razliko od večine podjetij v panogi dosegli, da imajo ta čas celo več naročil kot v enakem lanskem obdobju.

Vodooskrba v Občini Šentjernej je nasploh zelo dobra, a v zadnjem času so se pojavile velike težave – iz neznanega razloga je presahnil vodni vir Javorovica, pravi direktor Komunale Novo mesto Gregor Klemenčič, tako da se z Občino Šentjernej zdaj ukvarjajo, kako ga nadomestiti z novim. 

V Semiču bodo odprli letošnje jubilejne – že 30. Dneve kulturne dediščine. Potekajo pod sloganom »Spoznaj, varuj, ohrani«. Po vsej Sloveniji se bo do 12. oktobra zvrstilo 400 dogodkov.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Andrej Velkavrh napoveduje, da se bodo padavine ponoči okrepile, ohladilo se bo.

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 25.09.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri