atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Adrii Dom kljub korona krizi porast naročil

Piše: M.K.

Čas objave:
25.09.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 3645 testov na okužbo z novim koronavirusom in pri tem potrdili 192 okužb. To je največ potrjenih okužb v enem dnevu doslej. S tem so presegli minuli četrtek, tako v številih testov, za dobrih 400, kot pri številu pozitivnih, teh je 60 več. Skupno število potrjenih okužb pa je preseglo 5000.

Danes in ponoči se bodo predvsem v zahodni in južni Sloveniji pojavljale nevihte s krajevno močnejšimi nalivi. Reke bodo še naraščale, ponekod lahko pride tudi do poplavljanja ob strugah.

Nogometaši Bayerna so v Budimpešti osvojili evropski superpokal. Zmagovalci lige prvakov so po podaljšku ugnali zmagovalca evropske lige Sevillo z 2:1. Za Bavarce je to druga tovrstna lovorika.

KRKA DOMA: Adrio Dom iz Kanižarice v Črnomlju, je korona kriza ujela sredi najvišje sezone in takrat so se odločili nadaljevati z delom. Pri tem so poleg ukrepov za zaščito zdravja okrepili komunikacijo z zaposlenimi, prav tako pa so bili dnevno v stiku tudi s trgom. Prav na osnovi informacij in potreb trga so za razliko od večine podjetij v panogi dosegli, da imajo ta čas celo več naročil kot v enakem lanskem obdobju.

Vodooskrba v Občini Šentjernej je nasploh zelo dobra, a v zadnjem času so se pojavile velike težave – iz neznanega razloga je presahnil vodni vir Javorovica, pravi direktor Komunale Novo mesto Gregor Klemenčič, tako da se z Občino Šentjernej zdaj ukvarjajo, kako ga nadomestiti z novim. 

V Semiču bodo odprli letošnje jubilejne – že 30. Dneve kulturne dediščine. Potekajo pod sloganom »Spoznaj, varuj, ohrani«. Po vsej Sloveniji se bo do 12. oktobra zvrstilo 400 dogodkov.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Andrej Velkavrh napoveduje, da se bodo padavine ponoči okrepile, ohladilo se bo.

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 25.09.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri