palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Brežicah bo cena za pomoč družini na domu nižja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.04.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so opravili 3937 PCR testov na okužbo z novim koronavirusom, pri čemer jih je bilo 918 oz. 23,3 odstotka pozitivnih. Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb na dan se je povzpelo na 632, umrlo je šest covidnih bolnikov.

Hrvaški policisti so na mejnem prehodu z Bosno in Hercegovino pri Stari Gradiški v avtomobilu s slovensko registracijo našli fosilne ostanke številnih prazgodovinskih živali. Po ocenah hrvaških strokovnjakov gre za fosile, stare približno 15 milijonov let. Njihova vrednost na črnem trgu naj bi bila več deset tisoč evrov.

KRKA DOMA:
Občina Brežice želi starejšim občanom, ki si tega želijo, omogočiti, da čim dlje in čim bolj kakovostno bivajo v svojem domu. Zato občina v letu 2021 zagotavlja dodatna sredstva za izvajanje socialno varstvene storitve pomoč na domu, občinski svet pa je na seji potrdili novo ceno storitve, ki bo s 1. majem za uporabnike prijaznejša, nižja bo za 23 odstotkov. Za Pomoč na domu so lani namenili dobrih 155 tisočakov, v proračunu za leto 21 pa je zagotovljenih 175 tisočakov.

Novomeška občina bo pomagala podjetnikom, ki jim je upadel prihodek zaradi gradbenih del v mestnem jedru. Upravičenci so fizične in pravne osebe na Rozmanovi ulici, Prešernovem trgu, Kastelčevi in Linhartovi ulici, ki so med obnovitvenimi deli od 1. oktobra lani do konca leta zaradi oviranega dostopa do poslovalnice izgubili del prihodka. Pri odmeri denarnega nadomestila bo upoštevano le obdobje, ko so dela zaradi obnove mestnega jedra na navedeni lokaciji neposredno ovirala dostop do posamezne poslovne enote.

V Ribnici so odprli obrtno cono Ugar, ki je nastala na območju nekdanje vojašnice in obsega približno 7 hektarjev. Občina je obnovila vso prometno in komunalno infrastrukturo, zgradila fekalno in meteorno kanalizacijo, pločnik za pešce, uredili so tudi javno razsvetljavo in površine za mirujoči promet. S tem so zagotovili vse potrebne pogoje za delovanje 26-ih podjetij, ki so že v obrtni coni, in možnosti za prihod novih.

Osrednja informativna oddaja, 29.4.2021

Krka ob enih