Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Brežicah bo država gradila najdaljši most čez Savo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.01.2021 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so v Sloveniji opravili 22.194 hitrih in PCR testov na okužbo z novim koronavirusom in pri tem potrdili 3354 okužb, kar je največ doslej. Umrlo je 31 covidnih bolnikov. V bolnišnicah se zdravi 1177 covidnih bolnikov, od tega 182 na oddelkih za intenzivno terapijo.

Na Primorskem so se prometne razmere poslabšale zaradi ledenega dežja, zaradi poledenele ceste prihaja tudi do naletov. Na Gorenjskem medtem ponekod sneži, na cestah sta sneg in plundra.

Podjetje Bankart bo prihodnji teden, v noči na torek, izvajalo dela na komunikacijski infrastrukturi. V času nadgradnje bo prišlo do 30-minutne prekinitve delovanja bančnih avtomatov večine slovenskih bank po celotni Sloveniji.

KRKA DOMA:
V Brežicah bo država gradila najdaljši most čez Savo. Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo so namreč objavili javno naročilo za inženirske storitve pri novogradnji mostu čez Savo v sklopu brežiške vzhodne obvoznice. Načrtovani most bo dolg 487 metrov, ob gradnji bodo uredili še dve krožišči, dva para avtobusnih postajališč, večnamenske poti, vodovod, cestno razsvetljavo, zaščito in prestavitev vodov, zaščitili in prestavili bodo telekomunikacijske vode.

V Domu starejših občanov Novo mesto so po zajezitvi zadnje okužbe z novim koronavirusom pri skoraj štirih petinah že cepljenih proti covidu-19 in tudi pri nekaj drugih stanovalcih oddelka za dementne odkrili nove okužbe. Okuženih je tudi nekaj cepljenih zaposlenih z različnih oddelkov. Okužbo so potrdili pri skoraj 80-ih odstotkih stanovalcev oddelka za dementne. Ves oddelek za dementne so sicer razglasili za rdečo cono.

V Kozjanskem parku so v okviru aktivnosti projekta LIFE NATURAVIVA zapisali enajst zgodb iz narave. Skupaj z risbami šolarjev iz osnovnih šol Kozje, Lesično, Bistrica ob Sotli, Bizeljsko, Podčetrtek, Artiče, Koprivnica in Pišece so jih natisnili v knjižici na dobrih 50-ih straneh. Kratke zgodbe bralce vodijo od metulja, ki brez mravelj ne preživi, preko polha brez repa, pridnih čebel in čmrljev, povezave med jabolkami in skovikom, do bobra, ki drevesa podira, mnogih vrst hroščev in gliv, ki le na sušečem drevju prežive. Zvečer preberemo še zgodbi o sovah in netopirjih ter na koncu spoznamo, da »neumni« ptiči niti niso tako neumni. Zgodbe iz narave lahko brezplačno dobite na sedežu Kozjanskega parka v Podsredi, pošljejo jih tudi po pošti, lahko pa knjižico prelistate na njihovi spletni strani.

Osrednja informativna oddaja, 6.1.2021

Krka ob enih