mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka-na-prvi-pogled, večer, marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Brežicah namesto prazničnega dogajanja sredstva za pakete pomoči in gasilce

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.12.2020 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Vlada je podaljšala veljavnost vseh protikoronskih omejitev. Med drugim je podaljšan odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Sloveniji, vlada pa je v njem dodatno določila, da so iz osebnega prevzema blaga in hrane na prevzemnih mestih izvzete alkoholne pijače.

V ponedeljek se prične tretji del nacionalne preventivne akcije, ki bo trajala do konca leta, ko bodo policisti preverjali vožnjo pod vplivom alkohola in izvajali preizkuse s sredstvi za hitro ugotavljanje prisotnosti drog v organizmu.

Včeraj dopoldan je prišlo do eksplozije v enem od stanovanj večstanovanjske hiše. Po podatkih policije je 31-letni moški ob menjavi plinske jeklenke opazil, da iz štedilnika uhaja plin. Petčlanska družina je zato zapustila prostor, nato pa je prišlo do eksplozije ter požara. Pri tem so se vsi lažje poškodovali.

KRKA DOMA:
Epidemiološke okoliščine letošnjega leta so botrovale tudi skromnejšemu decembrskemu dogajanju v občini Brežice, zato so sprejeli odločitev, da sredstva iz tega naslova namenijo za dodatno podporo socialno šibkim in prostovoljnim gasilskim društvom. Občina bo območnemu združenju Rdečega križa in Karitas Brežice namenila dodatna sredstva v višini 5.000 evrov, Gasilski zvezi Brežice pa dodatnih 6.200 evrov.

Znani so prejemniki najvišjih državnih nagrad za umetniške dosežke za leto 2021. Prešernovo nagrado sta prejela pisatelj Feri Lainšček in arhitekt Marko Mušič, ki je tesno povezan tudi z Novim mestom in nekaterimi dolenjskimi arhitekturnimi stvaritvami. Njegove zamisli so vpete v pokopališče Šentjernej, Kulturno središče Ribnica, kot arhitekt se je podpisal pod prenovo Knjižnice Mirana Jarca, znan pa je tudi kot arhitekt novomeške avtobusne postaje. Nagrado Prešernovega sklada pa med drugimi prejmejo tudi arhitekti Blaž Budja, Rok Jereb in Nina Majoranc za projekta Materinski dom v Ljubljani in za Poslovno stavbo Term Čatež. Ta skupina arhitektov je sicer podpisana tudi pod projekt Športne dvorane Stopiče.

Na Šolskem centru Novo mesto so naredili kar 1.300 voščilnic za stanovalce v domovih starejših po vsej državi. Pridružili so se namreč dobrodelni akciji »Male pozornosti za veliko veselje«. Pobudnik akcije je bil DESO Center starejših iz Notranjih Goric, saj želijo s projektom zbrati 21.000 voščilnic, ki jih bodo namenili vsakemu starostniku v domovih starejših občanov po Sloveniji.
Ideja je dijake, pa tudi učitelje tako navdušila, da so na koncu izdelali in napisali skoraj 1.300 voščilnic.

Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj vabi na posebno e-delavnico izdelovanja novoletnih voščilnic, ki je primerna tako za otroke kot tudi odrasle roke. Prijave zbirajo do torka, e-delavnici pa se lahko pridružite v sredo ob 17. uri.

Osrednja informativna oddaja, 4.12.2020

Krka ob enih