požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

KRKA OB ENIH

AVDIO: Krka ob enih: V Brežicah več denarja za javna dela

Piše: R.K.

Čas objave:
14.04.2021 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Zorko.

SVET NA KRKI

V Sloveniji so včeraj ob opravljenih 5306 PCR testih potrdili 1233 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je znašal 23,2 odstotka. Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb je 1021. Hospitaliziranih je 622 covidnih bolnikov, 154 jih potrebuje intenzivno nego, umrlo je pet covidnih bolnikov.

Celjske policiste je včeraj poklicalo nekaj voznikov in opozorilo na negotovo vožnjo voznice osebnega vozila na avtocesti v smeri Celja. Okoli 19. ure so policisti na območju Celja ustavili 46-letno voznico, ki ji je preizkus z alkotestom pokazal, da je imela dobre tri promile in pol alkohola v krvi. Voznico so zaradi močne alkoholiziranosti z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje in zoper njo podali obdolžilni predlog. Čaka jo še 1200 evrov globe.


KRKA DOMA



Evropska komisija začenja poglobljeno preiskavo, da bi ocenila predlagani prevzem podjetja Trimo s strani irskega koncerna Kingspan. Skrbi jo, da bi prevzem v številnih državah članicah in Veliki Britaniji lahko zmanjšal konkurenco in povzročil zvišanje cen na trgu za sendvič plošče iz mineralnih vlaken. Z njuno združitvijo bi do tega lahko prišlo na Češkem, Danskem, v Franciji, na Madžarskem, Slovaškem, v Sloveniji in Veliki Britaniji. V vsaki od teh držav bi imela namreč Kingspan in Trimo visoke skupne tržne deleže, oba bi ponujala visokokakovostne proizvode in storitve, hkrati pa bi imela po pojasnilih komisije le omejeno konkurenco dobaviteljev, ki bi bili sposobni ponuditi proizvode in storitve primerljive kakovosti. 

Brežiška občina bo za sofinanciranje plač udeležencev programov javnih del letos namenila 105.000 evrov, to je za 15 tisoč več kot prejšnje leto. Za ta korak se je odločila zaradi povišanja minmalne plače, izplačila regresa in dodatka na delovno dobo z rebalansom. S tem želijo v Brežicah tudi omiliti posledice odpuščanja ob epidemiji covida-19. Občina z omenjenim sofinanciranjem predvsem v javnih zavodih omogoča 17 delovnih mest, s podpisom javnega interesa izvajalcem pa je možna zaposlitev še dodatnih 15 ljudi.

Kočevski policisti so včeraj po pridobljeni odredbi opravili hišno preiskavo pri 44-letnemu osumljencu na območju Grosupljega in ob tem našli prirejena prostora za gojenje prepovedane droge konoplja. Našli in zasegli so več kot 260 konopljinih sadik, manjšo količino že posušene konoplje in konopljine smole ter pripomočke za gojenje. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo zaradi sumov kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami.