testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

repolusk1 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Črnomlju bodo začeli z rušenjem starega dela vrtca v Loki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.04.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Slovenska policija in ameriški varnostni organi so preprečili izvedbo načrtovanih umorov z orožjem. Več podrobnosti kriminalistične preiskave bodo predstavili popoldan, po poročanju Večera pa naj bi šlo za načrtovanje strelskega pohoda v šoli.

Po ocenah policije se je v včeraj popoldne v Ljubljani na neprijavljenem shodu zbralo okoli 10.000 protestnikov. Policisti so do sedaj ugotovili 45 kršitev zakona o nalezljivih boleznih, pri čemer so izrekli 33 opozoril, medtem ko ostali prekrškovni postopki še potekajo, eno kršitev javnega reda in miru in eno kršitev cestnoprometnih predpisov.

KRKA DOMA:
V Črnomlju bodo začeli z rušenjem starega dela vrtca v Loki. Ta je dotrajan, neurje s točo pred tremi leti pa ga je še dodatno poškodovalo. Zato se je občina Črnomelj odločila, da bo ta del vrtca porušila in na istem mestu zgradila novo stavbo. S pripravljalnimi deli in rušenjem naj bi začeli 10. maja, gradnja novega pa naj bi se predvidoma začela julija. Celotna naložba je ocenjena na štiri milijone evrov, vključno z opremo in zunanjo ureditvijo.

Občina Krško ima v letošnjem letu za sofinanciranje javnih del v proračunu zagotovljenih okoli 93.000 evrov. Javna dela so namenjena aktiviranju brezposelnih oseb, njihovi socialni vključenosti, ohranitvi ali razvoju delovnih sposobnosti ter spodbujanju razvoja novih delovnih mest. Pretežno se v občini izvajajo na programih kulture, dela z mladimi, varstva in vzgoje predšolskih otrok ter osnovnega šolstva, socialnega varstva in športa. Skupno je v javna dela, ki jih sofinancira Občina Krško, letos vključenih 23 oseb.

V novomeškem Anton Podbevšek teatru se nadaljujejo spletne predstave. Zdaj je na ogled letošnja nova uprizoritev, ki je avtorski projekt koreografinje Maše Kagao Knez. Kot je priznala pred premiero, je predstava tudi malo avtobiografska. Naslov je namreč zelo poveden – Črna koža, bele maske. Predstava je glasbeno-gledališka gibalna, v njen nastopata tudi Novomeščanki z afriškimi koreninami Irena in Leticia Yebuah. Na ogled bo še nocoj in jutri zvečer ob osmih preko spletnega naslova Tretjioder.si, kjer poteka tudi prodaja vstopnic.

Osrednja informativna oddaja, 28.4.2021

Krka ob enih