karim Svet24.si

To je sledica, ki je Karim iz MasterChefa še ni ...

Jelena in Neda Svet24.si

FOTO: Neda Ukraden pozirala s svojo edinko

roki kocevje ne moze nam niko nista pl Reporter.si

Romske tolpe terorizirajo Kočevje: umori, kraje, ...

naslovna titova vozila1 Svet24.si

FOTO: Luksuzna vozila Josipa Broza Tita

20210301-01049413 Necenzurirano

Janšev kabinet odredil ministrom, kako naj ...

jože-potrebuješ, andreja-potrebuješ Njena.si

Tako talentirana je mlajša hči Jožeta Potrebuješa

Alen Kobilica in Maja Prašnikar Njena.si

Alen Kobilica verjame, da bo spet videl

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Gabrju pod Gorjanci bodo dodatna parkirišča

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
05.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so ob 5435 PCR testih potrdili 881 okužb z novim koronavirusom. Bolnišnično oskrbo danes potrebuje 521 bolnikov, 85 bolnikov pa potrebuje intenzivno nego. Umrli so štirje bolniki s covidom-19.

Več deset meščanov Petrinje je včeraj verbalno napadlo župana mesta Darinka Dumbovića s trditvami, da humanitarno pomoč, ki je prispela po rušilnem potresu decembra lani, ne razdeljujejo transparentno. Posebej so zahtevali ustrezno razdelitev gradbenega materiala. Med drugim je ta kot pomoč po potresu prispel tudi iz Slovenije.

Območje Nove Zelandije je zgodaj davi stresla serija močnih potresov. Najmočnejši je imel kar magnitudo 8,1. Oblasti so izdale opozorilo pred cunamijem in odredile delno evakuacijo prebivalcev vzhodne obale Severnega otoka.

KRKA DOMA:
Mestna občina Novo mesto in gradbeno podjetje KOP Brežice sta podpisala pogodbo za gradnjo in ureditev podgorjanskega parkirišča nad vasjo Gabrje. Z naložbo želijo preprečiti zdajšnje divje parkiranje številnih pohodnikov. Glede na to, da bo sodobno urejeno parkirišče namenjeno tudi avtodomom, pa bodo s tem okrepili tudi krajevno turistično ponudbo. Dokončali naj bi ga v petih mesecih.

Metliška občina je s črnomaljskim podjetjem TGH podpisala pogodbo za prenovo in gradnjo približno 350 metrov fekalne kanalizacije na območju Cankarjeve ceste med železniškim nadvozom in mestno čistilno napravo.
Z gradbenimi deli nameravajo začeti aprila in jih končati v dveh mesecih.

Občina Krško je v teh dneh objavila javni razpis za sofinanciranje sterilizacij in kastracij lastniških psov in mačk za letošnje leto. Skupno je na voljo 8 tisoč evrov. Za sofinanciranje lahko zaprosijo lastniki psov in mačk s stalnim ali začasnim prebivališčem na območju občine Krško, ki imajo do pet odraslih živali na stanovanje oz. hišno številko.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so sinoči ob 21. uri zabeležili šibek potresni sunek z magnitudo 1,4. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 80 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane v bližini Črnomlja, čutili so ga prebivalci Črnomlja in okolice.

Osrednja informativna oddaja, 5.2.2021

Krka ob enih