lev Dobra karma

8. 8. je galaktični dogodek leta, vpliv bo trajal...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 9. avgusta

pocivalsek tonin jansa pivec-pl Reporter.si

Bo najprej padla Aleksandra Pivec, nato še ...

Klemen Grošelj Svet24.si

Klemen Grošelj: »Moja vizija razvoja Slovenije ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

sara-rutar Njena.si

Zakaj Sara Rutar prekipeva od sreče?

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Kočevskem Rogu tudi slovenske žrtve množičnih pobojev

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
04.11.2019 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI:  Poročali smo, da vlada pričakuje pojasnila glede menjav v Petrolovi upravi, ki jo je uspešno vodil Tomaž Berločnik. Ker nadzorniki podrobnosti dogovora z nekdanjo upravo ne razkrivajo, so se začela ugibanja o ozadju zamenjave. Sporno naj bi bilo izvajanje strategije družbe, ker pa so sklenjeni sporazumi opredeljeni kot poslovna skrivnost, bi bilo njihovo razkritje kršitev obveznosti.

Danes se je začelo dvotedensko redno usposabljanje pilotov Slovenske vojske v letenju na nizkih višinah in enotedensko usposabljanje kontrolorjev združenega ognja.

Mineva pa tudi deset let od podpisa arbitražnega sporazuma o meji med Slovenijo in Hrvaško. Sporazum sta 4. novembra 2009 v Stockholmu podpisala takratna premierja Borut Pahor in Jadranka Kosor. Omogočil naj bi dokončno določitev meje, ki je bila stalen vir incidentov, a po izstopu Hrvaške iz arbitražnega procesa so se odnosi samo še poslabšali.

KRKA DOMA: Pri padcu z balkona novomeške bolnišnice je včeraj umrl 63-letni moški. Policija je izključila tujo krivdo, vodstvo bolnišnice pa bo zdaj izvedlo izredni strokovni nadzor. Takrat bo znano tudi več ugotovitev o vzrokih tega nesrečnega dogodka.

V breznu pod Macesnovo gorico v Kočevskem rogu naj bi bile pokopane tudi slovenske žrtve. To so namreč pokazala doslej opravljena dela in raziskave na območju brezna pod Macesnovo gorico v Kočevskem rogu. Sicer pa po besedah predsednika komisije Jožeta Dežmana ni znano, da bi bile slovenske žrtve še v kakšnem drugem grobišču v Kočevskem rogu. V omenjeni jami bi lahko bili posmrtni ostanki 1500 Slovencev in celo več, za katere se ne ve, kje so pokopani.

Ob novomeškem Marofu, ki ga bodo prenovili in uredili, bo nastala tudi tematska pot. Zamenjali in nato zasadili bodo tudi sadike 17 dreves, pri preostalih pa opravili potrebno nego. Na bršljinski strani drevoreda naj bi zamenjali še osem mlajših dreves in jih dodatno zasadili 10. Celotna naložba bo novomeško občino stala 470.000 evrov, polovico denarja si obetajo iz evropske blagajne.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 04.11.2019

Osrednja informativna oddaja