Aljoša Bagola , izgorelost Svet24.si

Avtor najbolj prodajane knjige lanskega leta o ...

ratitovec Svet24.si

FOTO: Smučar na Ratitovcu sprožil plaz, ta je ...

java, semeru, vulkan, ognjenik Svet24.si

Izbruh ognjenika usoden za 13 ljudi

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

FFYh_3dXsAgvQ6p Necenzurirano

Kje je Borut Pahor? Igra se z lego kockami ...

gino-podgornik Njena.si

Kaj se skriva za Ginovo brezskrbno podobo?

tina maze Ekipa24.si

TINA MAZE spet navdušila! Ko ji je njena ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Kočevskem Rogu tudi slovenske žrtve množičnih pobojev

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
04.11.2019 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI:  Poročali smo, da vlada pričakuje pojasnila glede menjav v Petrolovi upravi, ki jo je uspešno vodil Tomaž Berločnik. Ker nadzorniki podrobnosti dogovora z nekdanjo upravo ne razkrivajo, so se začela ugibanja o ozadju zamenjave. Sporno naj bi bilo izvajanje strategije družbe, ker pa so sklenjeni sporazumi opredeljeni kot poslovna skrivnost, bi bilo njihovo razkritje kršitev obveznosti.

Danes se je začelo dvotedensko redno usposabljanje pilotov Slovenske vojske v letenju na nizkih višinah in enotedensko usposabljanje kontrolorjev združenega ognja.

Mineva pa tudi deset let od podpisa arbitražnega sporazuma o meji med Slovenijo in Hrvaško. Sporazum sta 4. novembra 2009 v Stockholmu podpisala takratna premierja Borut Pahor in Jadranka Kosor. Omogočil naj bi dokončno določitev meje, ki je bila stalen vir incidentov, a po izstopu Hrvaške iz arbitražnega procesa so se odnosi samo še poslabšali.

KRKA DOMA: Pri padcu z balkona novomeške bolnišnice je včeraj umrl 63-letni moški. Policija je izključila tujo krivdo, vodstvo bolnišnice pa bo zdaj izvedlo izredni strokovni nadzor. Takrat bo znano tudi več ugotovitev o vzrokih tega nesrečnega dogodka.

V breznu pod Macesnovo gorico v Kočevskem rogu naj bi bile pokopane tudi slovenske žrtve. To so namreč pokazala doslej opravljena dela in raziskave na območju brezna pod Macesnovo gorico v Kočevskem rogu. Sicer pa po besedah predsednika komisije Jožeta Dežmana ni znano, da bi bile slovenske žrtve še v kakšnem drugem grobišču v Kočevskem rogu. V omenjeni jami bi lahko bili posmrtni ostanki 1500 Slovencev in celo več, za katere se ne ve, kje so pokopani.

Ob novomeškem Marofu, ki ga bodo prenovili in uredili, bo nastala tudi tematska pot. Zamenjali in nato zasadili bodo tudi sadike 17 dreves, pri preostalih pa opravili potrebno nego. Na bršljinski strani drevoreda naj bi zamenjali še osem mlajših dreves in jih dodatno zasadili 10. Celotna naložba bo novomeško občino stala 470.000 evrov, polovico denarja si obetajo iz evropske blagajne.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 04.11.2019

Osrednja informativna oddaja